Medlemskap i Varbergs GIF Friidrott

Efter att ha haft tankarna på det ett tag så har jag nu definitivt tagit beslutet att gå med i en förening igen! Jag var medlem en kort sejour i FK Friskus (hemmahörande i Varberg) och sprang med dem på tisdagarna. Det var ett trevligt gäng och det gav mig mycket eftersom jag nyligen hade kommit igång med löpningen. Men i takt med att intresset i löpargruppen var väldigt varierat, så började jag också ta extern hjälp med träningen. Av den anledningen så blev det smidigare att träna helt på egen hand och jag kände därför ingen vinning i att vara medlem i någon förening.

Under ca 1,5års tid så har jag varit klubblös och kört mitt eget race. Tanken är att jag fortsatt ska träna på egen hand, men jag har ändå fått suget av att tillhöra en förening igen, och få möjligheten att representera en klubb ifrån min hemort. Det är en viss känsla att springa i en klubbdress, kontra att springa i valfri utstyrsel. Som motionär så har jag inte haft tanken på att dra på mig någon klubbdress, men i takt med att resultaten har blivit bättre och bättre så skulle det vara kul att det syns att man representerar en förening ifrån Varberg.

FK Friskus var en toppen-förening! Men jag kommer numera att gå med i Varbergs GIF:s friidrottsektion med känslan av att de mer förknippas specifikt med friidrott/löpning (FK Friskus har sin huvudaktivitet i orientering). Jag har varit i kontakt med Varbergs GIF:s ordförande och jag fick ett mycket varmt bemötande!

Även om min vardag i princip blir oförändrad i och med att jag tränar själv, så ger detta ändå en tillhörighet med förhoppningen att stöta på andra föreningsmedlemmar under tävlingar. Bara genom att bära samma klubbdress (utan att ha sett varandra) brukar skapa en form av gemenskap.

Ytterligare en anledning till att jag vill representera en förening är för möjligheten att få ställa upp i tävlingsklassen under lopp, istället för motionsklassen som jag numera återfinns. Om jag exempelvis skulle vilja springa SM i maraton på sikt så krävs det dessutom en klubbtillhörighet.

Det ska bli riktigt kul att numera representera Varbergs GIF med förhoppningen att mitt namn och klubb ska kunna hittas högt upp i resultatlistorna! 😉

 

Varbergs GIF logotype

2 reaktioner på ”Medlemskap i Varbergs GIF Friidrott

  1. Roligt! Jag har länge umgåtts med tanken att gå med i klubb också, det logiska valet för är anrika Enhörna IF som är nära. Egentligen har jag ingen anledning, jobbet betalat startavgifter upp till 800kr/år om jag springer för min arbetsgivare och jag skulle ju inte kunna träna så ofta med klubben i alla fall men som du säger, det vore roligt att faktiskt få representera en löparklubb och lite fåfängt kanske, få dra på sig ett klubblinne på tävling istället. Men jag har inte tagit steget, så istället för att betala billiga 600kr/år till Enhörna så låter jag jobbet betala 8000 kr/år åt mig istället. 🙂

    1. Ja Enhörna IF är sannerligen en anrik förening, det måste ha varit häftigt! 🙂
      8000kr var rejält!! Du måste ha en arbetsgivare som är mycket mån om friskvård! Min arbetsgivare betalar ockå ut ett bra belopp så jag är nöjd! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *