Midnattsloppet närmar sig…

Midnattsloppet i Göteborg närmar sig med stormsteg. Jag var och hämtade ut mitt ”startkit” på Stadium igår. Det var några yngre tjejer som delade ut dem varav den ena frågade hur mycket man tränar inför ett sådant lopp. Jag svarade att det blir en hel del eftersom jag satsar mest på maraton. Då undrade hon om jag sprang Stockholm varpå hon sedan frågade hur långt Stockholm marathon är. Innan jag hann svara så började de andra tjejerna att skratta och svaret blev givetvis att alla marathon är lika långa.. 🙂

Bansträckningen i Midnattsloppet verkar bli en mycket tuff historia med flera backar. Jag hade hoppats på en snabb bana men så blir alltså inte fallet. Det blir därmed inget gratis att hämta där. Länk till banan finns här.

När det gäller min form så är den under all kritik just nu. Förra veckan körde jag på rejält med mycket fart. Under måndagens och tisdagens pass under denna vecka så har det inte funnits några krafter alls. Jag misstänker att det är kroppens svar som en rekyl på en tuff träningsvecka. Jag hoppas verkligen att jag hinner återhämta mig till på lördag för annars blir det ingen trevlig resa..

Det hade varit grymt kul att nå under 40 minuter men det börjar tyvärr kännas avlägset. Jag kommer att ge det ett försök men mina förväntningar har minskat rejält. Men det är trots allt Oslo som är det stora målet framåt så jag kommer inte att ångra att jag inte har försökt formtoppa. Om jag inte lyckas på lördag så får jag titta på andra alternativa milslopp under 2012, för det hade varit förbaskat kul att spränga 40-minuters gränsen!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *