Midsommarvecka med bra mängd!

Midsommarhelgen avslutades med regn och löpning. Inte helt oväntat har det blivit en hel del regn under helgen, men det verkar höra midsommar till… Men jag har än dock haft tur med vädret under mina löparrundor, då jag har lyckats hitta luckorna bland skurarna.

Hela veckan har varit ägnad för att komma upp i en bra mängd och det blev till slut 73km vilket jag är mycket nöjd med. Det blev 15km i tisdags och det var även veckans snabbaste pass med en snittid på 4.20min/km. Jag är ännu inte helt fräsch i kroppen efter Stockholm och fick slita mycket ont för att hänga med grabbarna, men det gick vägen! Det var också en ny tur vi provade så det ville ju till att man hängde med så att man inte riskerade att springa vilse 🙂

Under onsdagen avverkades 8km följt av lite styrka. På torsdagen blev det fartlek i ett hyggligt tempo, men även här fick jag slita mycket ont. Midsommarafton blev sedan träningsledigt och ägnades istället åt mycket god mat och trevligt sällskap. Nypotatis, sill, sallad, grillat med mera, och givetvis en nubbe till det. Firandet var planenligt väldigt lugnt och på lördag förmiddag gav jag mig ut på ett långpass som slutade på 30km. Det kändes bra i kroppen fram till 28:e kilometern då kroppen nästintill dog i en kort men tuff stigning. Jag blev tvungen att pusta ut en stund innan jag kunde ta mig den sista biten hemåt. Vad det berodde på har jag ingen aning om, men det var svårt att förutspå vädret och jag var för varmt klädd. Regnet hängde i luften så jag tog en långärmad tröja då jag trodde det skulle kunna bli kyligt. Men regnet lyste med sin frånvaro och istället blev det snudd på åskevärme och det var en del friska vindar som gjorde att jag ändå hade en del energi. Och så nubben ifrån gårdagen förstås.. 🙂 Idag söndag så avslutades det med ett lugnare distanspass på 8km.

Med två veckor kvar till Åsaloppet och tre veckor till Jubileumsmarathon så blir det mindre mängd och mer fart framöver! 😉

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *