Min resultatutveckling på maraton

Hittills har det blivit totalt fem genomförda maraton fördelat över två år. Jag har haft en väldigt fin trend där jag har förbättrat min tid genom alla lopp, med ett undantag.

Resan började i Stockholm förra året med en tid på drygt 3.45. Vid detta tillfälle så var jag inte tillräckligt förberedd. För mycket skador och därmed för lite mängdträning (framförallt långpass) gjorde att jag inte höll hela vägen. Redan till hösten med kontinutet i träningen så satte jag nytt pers med nästan 20 minuter. Då hade jag fått in några långpass under sommaren och visste bättre hur jag skulle lägga upp mitt lopp. Däremot så fegade jag en del och hade med största sannolikhet kunnat gjort en bättre tid!

2012 startade återigen med Stockholm och i ett bedrövligt väder så slog jag till med ett riktigt fint resultat på 3.07.28! Jag hade fortsatt fått kontinutet i träningen som betyder så oerhört mycket för långdistanslöpning. Ca 1,5 månad senare så var det dags för Jubileumsloppet som är ovan nämnda undantag i min positiva trend. En längre sjukdomsperiod och en inte tillräckligt fräsch kropp, i kombination med att jag fokuserade på upplevelsen, gjorde att jag sprang på 3.28.34. Det vill säga långt ifrån vad jag har kapacitet för. Men det ”negativa” resultatet var under kontroll. I Oslo för några veckor sedan så förbättrades mitt personliga rekord ytterligare till drygt 3.03 och jag var återigen inne i min positiva trend!

Barcelona den 17:e mars är vad som väntar härnäst. Då ska resultatet bli under 3h så att den fina trenden fortsätter! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *