Min sambos första marathon!

Jag och min sambo går i väntans tider inför förlossningen av vårt första barn. Det kan inträffa vilken dag som helst och jag var med vid senaste kontrollen vid mödravårdscentralen.  Något som jag har snappat upp vid ett flertal tillfällen och som återigen nämndes vid senaste kontrollen är jämförelsen mellan en förlossning och att springa ett marathon.

Eftersom jag är av det manliga könet försvann min möjlighet att få uppleva denna liknelse. Och jag är inte ledsen för det, för i ärlighetens namn så tror jag faktiskt en förlossning är bra mycket tuffare! Men det är väldigt intressant att spinna vidare på vad orsakerna kan vara till denna jämförelse och den vanligaste är nog att det är en stor ansträngning och att kvinnan förbränner ungefär lika många kalorier under en förlossning som om det vore ett marathonlopp.

Precis som min sambo har stöttat mig vid mina hittills två genomförda marathon så ska jag vara vid hennes sida nu när det är dags för hennes första! 🙂

Mina två marathon har gett mig två fina medaljer men min sambos första marathon kommer att belönas med något oslagbart, och som tur är får jag vara med och dela på priset! 😉

2 reaktioner på ”Min sambos första marathon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *