Möjligheten att utmana eliten!

Idag ska jag åka upp till Göteborg och Ullevi för att se den så kallade ”supermatchen” mellan Manchester United och Barcelona. Jag är ett United-fan så det ska bli stort att få möjlighet att se dem live. Det kommer att bli en match fullspäckad med stjärnor så det finns goda förutsättningar för bra fotboll!

Det hade varit riktigt häftigt att få chansen att spela med, och mot dessa topplag. Tänk att få spela med Rio Ferdinand i försvaret eller bilda anfallspar med Rooney eller Messi. Med min begränsade fotbollstalang så kommer detta givetvis inte bli möjligt, men jag är hur nöjd som helst med att ”bara” se dem. 🙂

Men då kom jag att tänka på en mycket intressant infallsvinkel jag tidigare har läst angående maratonlöpning. Jag vet inte var eller när jag läste det, men det handlade om att maraton är en utav få (möjligen den enda?) sporter där en motionär faktiskt kan ställas mot eliten i samma tävling. Jag kan inte komma på någon annan idrott där detta är möjligt?

Man kan alltså som motionär mäta sina krafter med världsrekordhållarna i maraton. Tidsdifferensen som kommer att uppstå kanske inte ger ett bättre självförtroende, men visst är det häftigt? 🙂

Det finns en charm med maraton i och med att ”vem som helst” i princip kan ställa upp. Självklart finns det tävlingar som OS, EM och VM där endast eliten får springa. Det finns även några tävlingar med kvalgränser, men de är få. Utöver detta så är det i regel inga hinder för en motionär att anmäla sig till de stora maratonloppen.

Jonas Lundström vs Patrick Makau

Det kan bli verklighet….

2 reaktioner på ”Möjligheten att utmana eliten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *