Morgonjogg och dubbla pass!

Idag mina damer och herrar så har jag varit hurtig! 😉

I morse så ljöd klockan 04.40(!!) för ett morgonpass. Jag erkänner att jag var trött och hade tankar på att ställa om klockan och somna om. Men jag tog snabbt beslutet att stiga upp ur sängen, ruska om huvudet och vakna till, och sedan bege mig ut på en kortare runda. Jag börjar mitt arbete redan 06.45 och har ca 3 mils bilväg vilket gör att morgonpass på vardagar kommer att bli extremt sällsynt, eftersom jag då måste gå upp så pass tidigt. Men denna vecka kände jag att det var dags att testa!

Rundan i mörkret var på 6km och jag var ensam ute, förutom en postarbetare som var ute med morgontidningarna.

Det var en väldigt skön och lugn atmosfär och det är något jag absolut kan tänka mig fler gånger framöver. Känslan av att merparten låg och sov gav mig energi. Men med tanke på att det tyvärr blir så tidigt som 04.40 så kommer det dröja emellan gångerna eftersom jag behöver sömnen. Hade jag börjat mitt arbete senare så hade jag definitivt övervägt att träna på morgonen!

Men om ni trodde att detta skulle bli dagens enda pass så har ni fel!!

När jag kommer hem efter jobbet i eftermiddag så blir det ett ytterligare pass, detta längre och med lite styrka inkluderat. Jag tror det är första gången som jag har två löppass under samma dag. Man måste ju testa på hur det är  att vara elitlöpare.. haha

Anledningen till dubbla pass idag är att jag behöver ha upp den totala löpmängden denna vecka. Eftersom jag inte vill förlänga de övriga passen så var ett extra pass det enda alternativet. Och eftersom jag inte vill lägga in extra träning under mina vilodagar (vill ägna dem åt familjen etc.) så blev det enda alternativet ett extra pass under en redan befintlig träningsdag. Och då blev en morgonjogg det bästa alternativet.. 🙂

Det kändes väldigt häftigt efteråt att sitta i bilen på väg till jobbet klockan 06.20 i morse. Många hade ännu inte stigit upp och jag hade redan tränat, duschat och käkat frukost! Jag börjar mer och mer gå emot att bli en morgonmänniska. Visst tycker jag det är skönt att sova, men jag känner att jag vill få ut så mycket som möjligt av dagarna. Om det är ett ålderstecken, eller för att få tid till familj låter jag vara osagt.. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *