Nästa marathon är inbokat!

Jag var till en början inne på att söka mig utomlands för en lämplig höstmara och Tyskland/Holland har legat närmast till hands då jag vill ha en snabb bana. Men jag har ändrat fokus och blir istället kvar på hemmaplan. De tre maraton som jag därmed valde mellan var Göteborg (12/10), Växjö (18/10) och Bromölla (3/11).

Beslutet har därefter blivit Göteborgs Marathon den 12:e oktober. Anledningarna till valet av Göteborg är flera:

  • Ligger nära geografiskt och blir en smidig dagsresa
  • Om skada/sjukdom skulle skapa förhinder så finns Växjö/Bromölla som backup
  • Loppet har 40-års jubileum vilket troligen höjer arrangemanget ytterligare

Utöver ovan nämnda anledningar så har jag som jag inledningsvis nämnde valt att fokusera på en snabb mara, och om vädret inte ställer till det så är Göteborgs Marathon en flack bana med goda möjligheter till bra tider! Den 12:e oktober är det förhoppningsvis dessutom löparvänlig temperatur.

Det är ännu inte bestämt om det blir några kortare tävlingslopp dessförinnan eller om det bara blir fokus på träning. Jag kommer att springa Midnattsloppet i Göteborg, men det gör jag tillsammans med min sambo och utan tidskrav. Eventuellt kommer det att bli ett 10km-lopp till i slutet av augusti, annars så är det fullt fokus på att träna för att vara i bästa möjliga form!

Målet med Göteborgs Marathon är att springa under 2.50. Min förhoppning är till och med att nosa ner mot 2.47-2.48. Det kan tyckas vara ett tufft mål med tanke på att det är fem minuters förbättring i jämförelse med mitt personbästa ifrån Öland. Men eftersom jag sprang Öland under mycket sämre förberedelser och förhållanden så känns det möjligt att klara en bit under 2.50 med optimala förutsättningar och en riktig fullträff. Får jag dessutom till en riktigt bra träningsperiod så ska detta bli mycket intressant!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *