Nedräkning till Kiel Marathon

Nedräkningen har börjat på allvar! Snart är det dags för årets första tävling, Kiel Marathon. Det är alltid en speciell känsla när det är första tävlingen för säsongen. Det är lite extra nerv och ovisshet i vilken form man befinner sig i. Träningen har iaf gått bra med flera kompletta veckor utan avbrott. Jag har haft en del pass som varit otäckt tunga, men det hör till i en uppbyggnadsperiod. Jag har även haft ett par riktigt lyckade långpass i bagaget som förhoppningsvis tyder på en fortsatt utveckling.

Jag har länge funderat på vilket mål jag ska ha i Kiel, men det är svårt då förutsättningarna kan skilja sig rejält gentemot Göteborg Marathon i höstas. I Göteborg var förhållandena perfekta, medan det kan bli väldigt kallt och blåsigt i Kiel. Jag tror därför det är dumt att kräva en förbättrad tid, även om det vore önskvärt. Det jag istället vill ha är ett kvitto på stabilitet och göra en prestation i paritet med Göteborg. Det finns också en möjlighet till en framskjuten placering i Kiel baserat på tidigare års resultat. Om jag ser en möjlighet att sluta topp-3 så kan det blir en helt annan disposition av loppet. Då kommer jag troligen frångå en prestation baserad på tid, och istället tänka taktiskt för att försöka ta en åtråvärd pallplats.

Jag kommer att åka på resan tillsammans med Marathonguiderna och vi kommer bli en stor grupp som tar båten från Göteborg på fredagen den 21:a februari. På lördag förmiddag går loppet och sedan är det hemresa senare på kvällen. Det blir en kort vistelse i Tyskland men ett tidseffektivt upplägg. Vi kommer dessutom ha kvar våra hytter över både dit- och hemresa vilket gör det möjligt till ombyte/dusch ombord på båten. Jag tycker det låter som ett riktigt smidigt upplägg!

Träningen kommer nu sakteligen trappas ned då formen ska vässas! Imorgon är det dags för ett sista ganska tufft testpass. Jag hoppas komma därifrån med en skön känsla. Därutöver blir det endast lätt distans och några kortare intervaller för att få känna på känslan av fart, men utan en för hög belastning. Det viktigaste nu är att balansera på rätt sida och undvika sjukdom! I föräldrakretsar brukar det talas om vabruari istället för februari då vi är inne i en månad med hög frånvaro på dagis/skolor. Vår dotter är inget undantag och har varit hemma i snart en vecka. Förhoppningsvis ska jag klara mig och kunna ge allt i Kiel!

11 dagar kvar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *