Nej, nej, nej!!

Vad fort det kan gå från att all glädje förvandlas till oro och frustration!

När jag var ute och sprang igår så började jag känna smärta under vänstra foten som eskalerade ju längre jag sprang. Jag har känt dessa tendenser en längre tid tillbaka men måste ha haft turen att det har försvunnit. Men denna gång så exploderade smärtan sista kilometern så jag kunde knappt springa längre. På morgongen idag så gjorde det fortsatt ont att gå och under dagen så har det värkt vid varje fotisättning.

Jag har tidigare känt sporadisk smärta i vaden och benhinnan men det har inte hindrat mig ifrån att fortsätta, och i långa stunder har det inte känts något alls. Därför kom denna smärta väldigt fort och jag känner inte att jag har haft möjlighet att läsa av läget med tillräckligt med symptom för att dra ner på träningen.

Jag har inte haft denna typ av skada förut men efter en del egen fördjupning så känns det alltmer som en form av stressfraktur eller hälsporre och jag har förstått att läkningen kan ta lång tid (upp till ett år). Jag är grymt orolig över att missa den roligaste delen av hela säsongen med fartträning och tävlingar som börjar närma sig!

Just nu är det ridå ner och jag hoppas verkligen att det inte är så allvarligt utan att jag kan vara tillbaka i löparspåren med full kraft inom en snar framtid!

Jag ringde en ortoped och fick via receptionen bokat in en tid för undersökning på måndag. Jag tyckte det var snabba ryck men ville gärna prata med en läkare för att få en muntlig bedömning av läget utifrån hur jag har känt. Detta för att kanske lugna mig lite inför helgen. Läkaren ringde upp senare under dagen och jag måste ge han full poäng! Han insåg ganska fort hur mycket träningen betyder för mig och när jag nämnde att jag springer 7-8 mil i veckan så erbjöd han mig en ny tid redan imorgon förmiddag och avvarade istället något annat inplanerat. Mitt tillstånd är givetvis inte akut men jag beundrar deras känsla av att läsa av sina patienter!

Så imorgon är det dags för domen…

Fortsättning följer!

2 reaktioner på ”Nej, nej, nej!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *