Nu är det nära!

Frankfurt är närmre än någonsin. Eller nja, kanske inte geografiskt, men min start i Frankfurt Marathon. På söndag gäller det!

Det är något speciellt med höstmarorna. Det är då som man ska prestera. Det är oftast då som förutsättningarna är som mest optimala. Det är oftast då man haft bäst träningsförberedelser utifrån väder/underlag. Det är följaktligen oftast då som man är i bäst form!

När jag tänker en årsplanering inom löpning så tänker jag oftast hösten som den bästa perioden för prestation. Jag har därför högst ställda förväntningar på mig själv under höstmarorna och Frankfurt är inget undantag. Jag vill springa fort. Jag vill göra ett personbästa och helst med marginal!

Tiden som i första hand ska slås är 2:46:21, men det är under 2:45 som jag klassar som godkänt. Speciellt med tanke på att det är 2:42 som är årets mål. Det har dock gått lite trögare i år så 2:42 känns tuffare idag än min bedömning inför året. Jag överväger att öppna mot 2:42, men jag måste löpa smart och vara observant om kroppen säger ifrån!

För en vecka sedan kändes formen kass och det mesta hopplöst. Men jag avslutade mitt senaste blogginlägg där jag skrev om detta med att det kan vända fort, och det har lyckligtvis hänt! Även om jag inte känner mig i mitt livs form så har det känts mycket bättre på slutet. Det är dessutom ett antal dagar kvar och det kan hända mycket. Jag har faktiskt alltid haft svårt att bedöma om jag är i form eller inte. Det är sällan jag har haft träningspass inför en tävling då det känts så otroligt lätt. Det är oftast först på tävlingsdagen som jag brukar märka om jag är i kalasform. Jag tar hjälp med upplägg och förberedelser så jag har inte svaret på det mest optimala upplägget (som förvisso är extremt individuellt), men jag tror helt enkelt att det handlar om att formtoppa så sent som möjligt. Det är ju inte några dagar innan som man ska vara i form, utan det är först på tävlingsdagen som peaken ska komma. Däremot tror jag det är viktigt att vara observant under träningen de sista dagarna så att man får med sig en bra och kontrollerad känsla. Det gäller att spara lite på krafterna så att man känner att man har mer att ge!

Jag hoppas att jag kommer vara i grymt slag på söndag. Det vore härligt med en bra säsongsavslutning innan jag tar en välbehövlig vila!

Loppet marknadsförs med ”This is your day”.

Well, I really hope so! 🙂

2 reaktioner på ”Nu är det nära!

  1. Lycka till på söndag! Vädret ser väl i alla fall lovande ut.
    Jag skulle också ha varit med, men något slags halsinfektion den senaste månaden sätter stopp för det. Jag kommer ändå att vara på plats för att heja fram min kompis och ser jag dig (förhoppningsvis på lätta ben) så skriker jag lite på dig också.

    Kör hårt (men sansat):-)

    1. Stort tack Stefan! Synd att du inte kan springa, vad är ditt nästa mål istället?
      Jag ska köra hårt! haha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *