Ny löpartidning!

Många har säkert redan uppmärksammat att det kommer ges ut en ny löpartidning med start i september i höst. Den heter Magasin Spring och en duktig löpare (BG Nilensjö) ligger bakom projektet. Läs mer genom att klicka er vidare på länken nedan.

Magasin Spring

Tidningen kommer att handla om svensk löpning och innehållet låter mycket spännande! Låt oss verkligen hoppas att den motsvarar våra förväntningar.

Runners World (RW) har tidigare varit ensam som renodlad löpartidning, om man nu kan kalla den en renodlad löpartidning längre. De har med andra ord haft hela kakan för sig själva så det ska bli intressant att se hur de tar sig an en utmanande konkurrent. Personligen tycker jag att det är ypperligt då jag anser att RW behöver konkurrens, för konkurrens främjar utvecklingen och därmed dess innehåll.

Jag har läst en hel del sågningar gällande RW på diverse forum och instämmer delvis. Jag är dock fortfarande en person som ser fram emot när tidningen dimper ner i brevlådan. Det finns fortfarande en spänning och tjusning i att bläddra igenom den för att få en överblick av innehållet. Dessvärre är det alltför ofta som spänningen dör fort, och att det inte blir så mycket mer läsning än så.

RW är en tidning som slår rekord i antalet läsare vilket påvisar att intresset för tidningen är stort. Förklaringen är enligt mig dock också ett framtida möjligt problem. Min teori om att antalet läsare ökar är för att tidningen har börjat bredda innehållet mer och mer. Det finns t.ex. triathlon guider och reportage om olika kombinerade löp- och simtävlingar med mera. Den vänder sig med andra ord till en mycket bredare massa, men det kan också bli dess fall. Jag är löpare till 100% så i min smak är nyss nämnda artiklar (och många andra) helt ointressanta. Problemet är alltså att innehållet är för brett, och de intressanta artiklarna för mig som löpare blir färre och färre. Det blir helt enkelt mindre valuta för pengarna. Det kommer fortfarande nummer som innehåller väldigt mycket intressanta artiklar, men emellanåt kommer det en tidning som är färdigläst på fem minuter. Jag tror det är en överhängande risk i att det leder till att antalet prenumeranter på sikt minskar.

Det ska bli intressant att se hur RW positionerar sig framöver med tanke på konkurrens av en tidning som mer verkar renodla sig inom löpning, och då framförallt svensk löpning. Jag tror de kommer få en riktigt tuff utmanare!

Jag väntar med spänning på första numret av Magasin Spring. Jag skrev inledningsvis att jag hoppas att den motsvarar våra förväntningar, och det tror jag faktiskt att den kommer att göra. Med en ny tidning så bör det finnas många tankar, idéer och mycket nytt att skriva om. Utmaningen är ofta att leverera tidning efter tidning, vilket alltså jag inte tycker att RW har lyckats med. Det är svårt att hela tiden få ihop ett spännande material när utbudet och fantasin minskar, så frågan är om Magasin Spring kommer att lyckas bättre?

I september kommer alltså första numret hem i brevlådan. Till dess kommer RW fortfarande att läsas, och det finns inga tankar på att lämna den i höst heller. Även om innehållet emellanåt är en bit ifrån mina förväntningar så tror jag fortfarande på tidningen. Med Magasin Springs intågande så kan förhoppningsvis RW dessutom höja sig och stärka läsupplevelsen framöver!

Det ska bli kul med två löpartidningar i höst!

3 reaktioner på ”Ny löpartidning!

  1. BG är ju en kompis till mig :-), och jag kan helt ärligt säga att jag inte känner någon person som brinner mer starkt för löpning än vad han gör. Jag är helt säker på att tidningen kommer att hålla hög klass :-).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *