Ny träningspartner!

För att kunna nå mina långsiktiga mål så tog jag tidigare upp hur viktigt det är att ha andra duktiga löpare i sin omgivning. Visst har det gått bra att träna på egen hand, men det är svårt att ta ut det där lilla extra om man inte har någon annan att pressa sig med.

Med stor glädje har jag nu hittat en annan löpare som bor i närheten och som jag ska börja löpa en del pass med. Han springer inte marathon (än så länge :)), men det är inte det viktiga. Det viktiga är istället att han har ett mycket bättre tempo i kroppen än vad jag har, och det är tempot jag känner att jag behöver förbättra! Han springer mestadels 10km:s lopp men även en del halvmaror. Hans kapacitet på 10km ligger just nu på 36-37 minuter mot mina 40.41 som jag gjorde i Lerum. Nu tror jag att jag har kapacitet för 40 blankt redan nu, men jag är en bit ifrån hans tider.

Det ska bli mycket spännande att löpa tillsammans med honom. Till en början kommer det givetvis bli tufft att hänga på, men jag hoppas att det lossnar ganska fort. Jag har inte för avsikt att sänka hans träningstempo för att det ska gynna mig, så jag kommer att släppa när jag inte orkar så får jag jobba mig upp till att försöka kunna hänga på under hela pass på sikt. Eftersom han är den snabbare löparen utav oss så är det självklart att det är jag som till en början drar störst nytta utav ett samarbete. Men jag hoppas kunna bjuda tillbaka och bidra på andra sätt, framförallt i att löpa intervaller tillsammans framöver. Det är något som är mindre kul att springa själv. I övrigt är det trevligt rent socialt att löpa med andra. På sikt hoppas jag kunna nå en nivå där vi kan pressa varandra mot bättre tider!

Tanken var att vi skulle löpa ett pass redan ikväll men jag fick tyvärr lämna förhinder då jag känner mig lite krasslig. Men inom en snar framtid hoppas jag på ett nytt tillfälle att hänga på som en igel…. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *