Nya måltider för 2013

I början av året så satte jag upp följande måltider för 2013:

  • 10km: 38min
  • 21,1km: 1h 25min
  • 42,2km: 2h 55min

Jag trodde det var rimliga tider att prestera under året, men utvecklingen har gått så raskt framåt så det är dags att revidera dessa. Med tanke på att jag redan så här tidigt på året har krossat tiderna på halv- och helmaraton så behövs nya utmaningar. Det finns ingen anledning till att vara nöjd redan nu! 😉

Mina justerade tider är enligt följande:

  • 10km: 36min
  • 21,1km: 1h 20min
  • 42,2km: 2h 50min

Jag är medveten om att min utveckling kommer att bromsa upp inom kort. Det blir nästintill omöjligt att fortsätta i den takt som jag haft på sistone. Men jag är övertygad om att det finns fortsatt potential och utrymme för att klara dessa nya tider!

Jag har ännu inte sprungit något 10km lopp i år ännu, men eftersom jag gjorde 38.20 under andra milen i Kungsbacka så känns 36min fullt rimligt. Härnäst väntar 10km i Helsingborg i början av maj. Därefter blir det 10km i Markaryd i slutet av maj, så det kommer finnas flera tillfällen att sikta på under 36min.

1.20 på halvmaran tror jag kan bli tuffare, dels på grund av att jag fick till en riktigt fullträff i Kungsbacka, men även då jag inte har någon snabb halvmara inplanerad. Troligtivs kommer jag att springa Båstad halvmara i slutet av juni, men den verkar allt för tuff för att nå 1.20. En annan potentiell halvmara är Prinsens Minne i Halmstad i augusti, men även den är en tuffare bana. Jag får nog försöka hitta en snabb halvmara till hösten.

När det gäller maraton så är det Ölands Marathon härnäst som är i slutet av juli. Jag har inte koll på bansträckningen eller hur tufft det brukar vara att springa där, men helt klart finns risken för en riktigt värmebölja. Det känns osäkert om det är ett lopp för en riktigt fullträff. Däremot har jag för avsikt att söka upp en riktigt snabb europeisk mara i höst, och då ska det finnas goda möjligheter att göra under 2.50!

Med fortsatt tuff träning och bra fokus så hoppas jag att året fortsätter lika bra som det börjat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *