Nytt mängdrekord!

Förra veckan var planerad med syfte att innehålla mycket mängd, och därmed något färre kvalitetspass. Det genererade i ett nytt mängdrekord. Tidigare noteringen på drygt 100km fick se sig slaget rejält när jag nu nådde totalt 117km! Det innebär även ett nytt rekord i antal löppass som utgjorde nio stycken.

Det överraskade mig att jag kände mig fräsch igenom hela veckan trots så mycket löpning. För även om sju av nio pass var lätt distans så höll jag ett bra tempo.

Vecka 27

Veckan avslutades med ett rejält långpass i söndags på 32km! Det var inte bara veckans längsta, utan även veckans överlägset tuffaste pass. Det berodde inte bara på distansen utan på att det var mycket fartavsnitt i kombination med värmen. Det var ett perfekt tävlingsförberedande träningspass inför Ölands Marathon och jag försökte likställa det så mycket som möjligt.

  • Jag startade på eftermiddagen likt jag kommer att göra på Öland.
  • Jag sprang när det var som varmast för att vänja mig vid hög temperatur med tanke på att chansen är stor till värmebölja.
  • Jag hade med mig Vitargo sportdryck för att vänja magen eftersom det serveras i vätskestationerna.

Löppasset startade med 10km lätt distans och sedan följdes det av med olika former av fartavsnitt med både tröskel och snabbdistans. Efteråt var jag helt slutkörd och snittempot landade vid 4.24min/km. Det är helt okej men förhoppningen är att jag ska ner mot 4min blankt per kilometer när det är dags, och då ska jag givetvis vara formtoppad för att ha möjlighet att klara detta!

Denna vecka (som för övrigt är första semesterveckan ;)) inleddes med vila men imorgon går vi på det igen med dubbla pass. Det ska bli ytterligare en bra mängdvecka, dock inte riktigt så mycket så att det blir i närheten utav 117km.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *