Omega-3, magnesium och MCT olja

Handlade lite kosttillskott i förra veckan. Förut när jag styrketränade så tog jag många olika varianter men under löpningen har jag känt att det är kosten som ska stå för balansen. Men omega-3 är något jag använt i många år och som känns som ett bra alternativ för i princip alla (om man nu ska välja något kosttillskott).

Men denna gång beställde jag även hem magnesium och något som heter MCT olja.

Magnesium ska ju bland annat minska risken för kramp. Om det stämmer eller om jag överhuvudtaget kommer att få någon effekt utav det har jag ingen aning om. Det blev mest ett impulsköp..

Sedan köpte jag något mer spännande som jag inte hört talats om tidigare, nämligen MCT olja. Det är en fettsyra som kommer ifrån kokosnötolja och som ska vara en bra energikälla, och som därmed sägs vara ett bra tillskott för uthållighetsträning.

Jag tycker att det är oerhört svårt att mäta och känna någon effekt utav kosttillskott generellt. Det finns nog få miralelmedeciner, men man får tro på det bästa. Om inte tillskotten hjälper mig så kanske det blir en placeboeffekt! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *