Omstart med träningen

Idag kickar träningen igång på allvar igen efter två lugnare veckor efter Ölands Marathon. Första veckan var extremt lugn då jag behövde tid till återhämtning. Förra veckan innehöll ändå 6st pass, men kortare distans och flera i lägre tempo. Igår (söndag) testade jag högre tempo för första gången med 6km tröskelfart (ca 4-4.10min tempo) och det kändes faktiskt riktigt bra! Så nu känns kroppen verkligen redo för att gå in i en träningsperiod.

Under de sista veckorna har jag även sprungit en hel del tillsammans med min sambo. Eftersom jag har ”tvingat” på henne att springa Midnattsloppet med mig så måste jag också ställa upp att hjälpa henne med träningen! 🙂 Vi har förutom några kortare pass, nu avverkat två rundor på 8km. Hon har ingen löparbakgrund alls så jag är mer än imponerad av hennes inställning! Ska bli riktigt roligt!

I övrigt så blickar jag framåt mot Göteborgs Marathon den 12:e oktober. Jag har en positiv känsla om att uträtta något riktigt stort där! Det hade varit sjukt gott att med marginal passera under 2.50. Det kommer att krävas mycket, först och främst en väl genomförd träningsperiod fram till dess, och den ska som sagt påbörjas idag!

Jag är fortfarande i valet och kvalet om det blir något mer lopp innan maran. Tidigare har jag varit inne på Trelleborgsloppet (10km) 31:a augusti och jag är fortfarande lite sugen, så vi får se vad som händer.

Kör hårt allesammans!!

4 reaktioner på ”Omstart med träningen

  1. Hej Micke!

   Härligt, vart går VSM? Är det 10km som du ska springa?

   Skanör-Falsterbo runt verkar riktigt mysigt! Verkar ha varit gott om deltagare förra året också?
   Är detta andra året som det genomförs?

   Lycka till!!

   /Jonas

   1. VSM går i Gävle, jag ska tampas med mjölksyran och springa 1500 m och 800 m, kroppen är i knallform så jag hoppas på bra tider.

    Ja Skanör-Falsterbo rekommenderas, vet inte om det har arrangerats mer än 2 gånger, jag ser fram emot att sätta nytt pers på 5 km där :).

    Tack :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *