One month to go…

Om en månad så gäller det! Första tävlingen för säsongen, som inleds i Barcelona!

Barcelona Marathon 2013

Tiden har verkligen gått fort. Det var längesedan resan bokades. Månad efter månad av träning har tillryggalagts, och snart är det alltså dags att se vart jag står. Det ska bli mycket spännande!

Hittills är drygt 16.000 löpare anmälda vilket innebär att det storleksmässigt placerar sig strax under Stockholm. Det blir i år ett nytt deltagarrekord och Barcelona Marathon har vuxit sig starkt på väldigt kort tid. Nedan är utvecklingen senaste sex åren:

stats deltagare Barceolna

Av dessa drygt 16.000 anmälda så är siffran i dagsläget 149st svenska deltagare. Det finns därmed förhoppning om att jag ska kunna hitta någon annan gul/blå löpare!

När det är utländska lopp så tycker jag det är kul att man klär sig i sitt lands färger, så jag har skaffat ”Sverige-kläder”. Jag har inte fått hem det ännu men det är på gång, så jag får be om att få återkomma med en mannekänguppvisning på detta! 😉

Temperaturen ligger just nu på 10-11 grader under loppets tidsfönster. Troligen kommer det att hamna kring 10-15 grader. Starten är väldigt tidigt på morgonen (8.30) vilket blir en ny variant för mig. Det får bli en rejälare uppladdning kvällen innan, och sedan en lagom bastant frukost ett par timmar innan start.

Om man tittar på banprofilen så är den tuffaste sträckningen väldigt tidigt in i loppet och andra halvan är betydligt planare. Däremot så är det en stigning strax innan målgång som kan kosta på om det är en trött kropp. Jag hoppas dock att känslan av att vara så pass nära mål ska övervinna denna eventuella trötthet! 😉

Banprofil Barcelona

Jag har hört från andra håll att Barcelona är en bana som ligger i ”mellanskiktet”. Inte en utav de snabbare, men inte heller en utav de tuffaste. Jag tycket det låter överkomligt och jag ser mycket fram emot starten! Men först har vi en månad kvar med fortsatt träning och förberedelser!

Keep up the good work!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *