Planerade tävlingar

Påskhelgen går mot sitt slut och äntligen så har det både blivit lite skönare ute, samt ljusare på kvällarna. Dessvärre så har påskhelgen inte inneburit den mängd löpning som jag hade hoppats på. En kombination av förkylning och halsont har satt stopp för all fysisk aktivitet. Normalt så brukar jag bli extremt irriterad när jag inte kan träna som planerat, men denna gång är jag lugnare eftersom jag får jag se det som ”tur i oturen”, att det kom efter Barcelona Marathon.

Så fort det vill ge med sig så är förhoppningen om att kunna dra igång träningen på allvar igen! Eftersom jag inte har kunnat springa så har jag istället haft tid till att fundera på möjliga tävlingar framöver. Mitt nästa maraton är Ölands Marathon i slutet på juli. Fram tills dess så vill jag ha in några kortare lopp för att få upp tempot. Tanken är att få en bra mix utav halvmaror och milslopp.

 

  • 20/4 – Kungsbackaloppet, Kungsbacka, 21.1km
    Det kommer att bli min tredje start i ett lopp som jag egentligen tycker är ganska trist. Men det ligger bra både geografiskt och tidsmässigt på året. Det är dessutom en lättlöpt bana som kan generera en bra tid!

 

  • 27/4 – Laxaloppet, Halmstad, 10km
    Risken är att det blir för tight med endast en vecka efter Kungsbacka, men förhoppningen är att jag ska komma till start. Detta är ett ganska nytt lopp som jag tidigare aldrig sprungit. Det verkar vara en mysig tillställning!

 

 

  • 29/6 – Båstad halvmaraton, Båstad, 21.1km
    Jag har letat efter nya lopp så detta är återigen ett lopp jag aldrig har sprungit. Arrangemanget (där även maraton ingår) har vuxit snabbt. Det är en tuff bansträckning så en kul utmaning!

 

Jag kommer inte att ha för avsikt att formtoppa inför något utav dessa lopp utan det ses som kvalitativ träning. Men jag hoppas ändå på att jag ska ha chans att klara de måltider som jag satt upp för 2013, det vill säga:

Halvmaraton – 1h 25min

10km – 38min

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *