Runners World förbereder sig för kamp?

Om knappt en månad lanseras den nya löpartidningen Magasin Spring. Jag har skrivit om den i ett tidigare inlägg då den verkar mycket spännande! Jag skrev då även att jag tror att den kan utveckla Runners World med tanke på att de hittills i princip saknat konkurrens. Jag tror det är precis vad som är på väg att hända för i det nya numret av RW (=Runners World) börjar det dyka upp en del nyheter, och fler utlovas.

Först ut presenteras tre nyheter och tidningen lyfts fram som ”Nu ännu bättre!” av chefredaktör Stefan Larsén i sin spalt som alltid finns inledningsvis i tidningen. Hela hans spalt genomsyras av att man vill påvisa att tidningen hela tiden förändras i takt med vad vi läsare intresserar oss av. Stefan skriver bland annat:

”Vårt mål är såklart att göra en relevant, intressant och läsvärd tidning. En tidning som speglar den alltmer diversifierade löparvärlden, och som hela tiden inspirerar och motiverar dig som läsare att testa nya saker. Att utmana dig själv. Att uppleva världen genom löpningens oändliga möjligheter.”

De nyheter som omnämns är en avdelning med modeexperten Sofia Hedström som kallas ”Svettas med stil”. Den tillför inte mig någonting men jag kan tänka mig att det ligger rätt i tiden. Löpning handlar numera mycket om stil och hur man ser ut. En annan ny avdelning är ”Långlöpning” där Anders Szalkai ger tips och råd om långdistanslöpning. Detta tror jag kommer kunna bli ett intressant inslag då jag gillade hans nya bok som jag även recenserat, samt att han har lång erfarenhet som elitlöpare. Den tredje och sista nyheten är en reportageserie med Claes Åkeson som ska behandla svensk löpning, också det ett spännande inslag!

Detta var som sagt tre nyheter och mer utlovas. Det börjar med andra ord hända saker hos RW. Är det en slump? Nja, det känns inte riktigt så. Självfallet så har RW hela tiden förändrats och utvecklats, annars skulle de inte överlevt i 32år. Men som jag inledningsvis nämnde så kommer Magasin Spring snart ut på marknaden och det tror jag är huvudorsaken. Jag tror helt enkelt att de börjar rusta för krig om oss läsare. Ett krig för att behålla sin marknadsledande position i en betydligt tuffare konkurrens. En konkurrens som sannolikt kommer gynna oss läsare.

Det ska bli intressant att se hur RW utvecklas framöver för jag har själv känt att det funnits nummer som varit i underkant. Det ska också bli intressant att se vilken standard som Magasin Spring kommer att nå. Härligt att vi numera kan stoltsera med två löpartidningar. Mig kommer de inte behöva konkurrera om, jag kommer att var prenumerant på dem båda! Mer löpning tack!!

Tidningskamp

2 reaktioner på ”Runners World förbereder sig för kamp?

  1. Jag har bestämt mig för att prova Spring under en period. Tröttnade på RW och slutade prenumerera för ett tag sedan, det är för mycket som riktar sig till nybörjare och för mycket fokus på yta, t ex genom att de tog in den där Sofia som krönikör, har länge tyckt att många av deras krönikörer går på tomgång medans t ex annat är läsvärt, t ex de löparporträtt som Ingmarie Nilsson skriver.

    RW var bra/bättre med Åkesson som chefredaktör och jag tror säkert han kan tillföra positiva saker igen men som sagt, nu testar jag Spring ett tag.

    1. Jag tycker du prickar rätt i min känsla. Vore kul om RW hade bättre utbud av läsning för den mer erfarne. Jag skulle tex älska mer reportage om elitlöpare både svenska och utländska. Jag läser också väldigt frå krönikor så håller med dig om att de behöver förnya där. Jag har som sagt varit missnöjd med en del RW-nummer men jag vill fortsatt ge den en chans 🙂
      Magasin Spring kommer bli en mycket spännande tidning som säkerligen kommer ta plats!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *