Siktet inställt på Frankfurt Marathon!

Jag har pratat om en snabb höstmara och nu ser det ut att bli verklighet. I dagarna har jag anmält mig till Frankfurt Marathon som därmed blir höstens stora mål! Frankfurt går av stapeln söndagen den 26:e oktober och det är sannerligen förutsättningar för snabba tider. Banrekordet lyder på mäktiga 2:03:42(!) och det är bara 27,8 meter i total höjdskillnad.

frankfurt-marathon-logo

Jag hade ett par stycken maror i åtanke från första början, till slut fanns det tre alternativ kvar. Amsterdam, Valencia och Frankfurt. Jag valde sedan bort Amsterdam och Valencia av olika skäl och kvar blev alltså Frankfurt. Efter min anmälan är vi nu 108st svenskar som ska starta, trodde inte alls på att vi skulle vara så många.

Anmälan Frankfurt Marathon 2014

Jag har inte börjat fundera kring målsättningar ännu men jag har ju förhoppningen sedan tidigare att göra 2.42. Det kommer att bli tufft och jag är definitivt en bit därifrån just nu, men Stockholm Marathon visade att jag är på gång så med en skadefri sommar/höst så ska det vara fullt möjligt. Med tanke på att Frankfurt är en snabb bana så görs det många bra tider av det skälet, men också av ytterligare ett, loppet lockar många bra löpare som vill prestera maximalt. Jag har tidigare haft svårt att hitta ryggar och fått löpa solo till stor del av mina lopp, i Frankfurt ser jag en större potential i att kunna ”ta häng” på någon!

Det ska bli mycket spännande detta! Eller vad sägs om denna målgång? 😉

Målgång Frankfurt Marathon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *