Sista tuffa passet inför Barcelona är avklarat!

Det är snart bara en vecka kvar till start och idag avverkades sista tuffa passet. Resterande dagar är det lättare distans och vila som gäller. Passet idag var snabbdistans 10+5km. Efter 2 kilometer uppvärmning så var planen att springa 10km på 39:30-40:30, och jag landade på 40 blankt. Jag prickade därmed precis i mitten. 🙂

Det känns bra att jag återigen gör milen på 40 minuter. Under träning har jag nu gjort det tre-fyra gånger så mitt tidigare tävlingsrekord på milen (40:22) kommer ryka all världens väg under året. Känns bra att den gränsen snart kommer bli ett minne blott!

Efter 10km på 40 blankt var det 5 min vila, sedan skulle jag göra 5km på en tid mellan 18:50-19:20. Jag hade förvånansvärt bra tryck och klockade 19:08. Det var en hel del uppför, samtidigt som jag hade krafter kvar, så det fanns definitivt möjligheter för en ännu bättre tid.

Om man summerar passet med 2km uppvärmning, 10+5km snabbdistans, 1km nedjogg så blev snittiden 4:03min/km på dessa totalt 18km. Det var ett skönt besked! Kroppen kändes fräschare än på länge så nu gäller det att ha en skön känsla under kommande vecka, och försöka pricka formen!

Fick för övrigt hem ännu ett par löparskor idag! Det var verkligen inte planerat men det var så förbaskat billigt så jag kunde inte motstå. Priset skapade ett behov jag egentligen inte hade. Men å andra sidan går det inte att ha för mycket löparskor… 😉

Brooks Green Silence

Ett par Brooks Green Silence för 300kr. Som hittat!
Första gången jag springer i Brooks så det ska bli mycket intressant. Jag har testat och gått lite med dem inomhus och det känns mycket lovande!

Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *