Skandinaviska Idrottsmässan

Skandinaviska idrottsmässan…

Hur låter det?

 

Personligen tyckte jag det lät mycket intressant så jag har följt projektet under ett par veckors tid och nu skulle jag istället vilja uttrycka mig:

SKANDINAVISKA IDROTTSMÄSSAN!!!

 

IM_logo_green

Det kommer vara första året som den arrangeras och placeringsorten är Malmö. Det kändes ganska givet om man vill ha en skandinavisk mässa i och med närheten till Danmark. Malmö har dessutom ett mycket stort samlat område för denna typ av arrangemang med Malmö Stadion, Swedbank Stadion, Isstadion, Baltiska träningshallen med mera. Lägg därtill att Malmö blev årets idrottsstad 2014 så känns det som ett mycket bra val!

Till vem vänder sig då denna mässa? Jag citerar från hemsidan:
”Skandinaviska Idrottsmässan vänder sig till dig som är intresserad av idrott och träning, oavsett inriktning, mål och nivå! Utvecklas och inspireras, hitta nya favoriter!”

I mina öron låter det helt fantastiskt intressant och det blir inte sämre när man fördjupar sig på deras hemsida: www.idrottsmassan.se

Info om mässan hämtat från deras sida:

För första gången i Europa presenteras en ny årlig mötesplats för allt inom IDROTT, TRÄNING och HÄLSA

Skandinaviska Idrottsmässan samlar allt inom idrotts- och träningsvärlden!

En värld av aktiviteter, kunskap, upplevelser, inspirerande människor under fyra dagar! Kom och låt dig utbildas av världsledande experter, bli inspirerad av de främsta idrottsprofilerna. Lär av varandra, träffa förbund, klubbar, kända profiler. Ta del av matcher, tävlingar och utmaningar. Ledande leverantörer presenterar de senaste produkterna och tjänsterna, testa och handla till specialpris.

 

Skandinaviska Idrottsmässan presenterar inspiration, kunskap och erfarenhet inom:

IDROTT: Från OS-nivå till motionstävling, inomhus och utomhus, individuellt eller i lag. Inspiration, utbildning och utveckling med världsledande experter, stjärnor och legender.
TRÄNING: Träning och prestation för att nå personliga mål, må bra och leva ett aktivt liv. Motiveras av ledande experter och kända idrottsprofiler.
HÄLSA: Oavsett vad man vill prestera i livet är balansen mellan kropp och själ avgörande. Program och inslag på såväl individnivå som på organisations- och gruppnivå presenteras. Kost, viktbalans, mental balans, stresshantering är några av temana.
IDROTT & SAMHÄLLE: Avgörande förutsättningarna för ett aktivt samhälle belyses genom ett separat kunskapstema; arenor, anläggningar, politik, demokrati, jämställdhet och integration.

Naturlig och efterfrågad mötesplats för hela idrotts- och träningsbranschen

Skandinaviska Idrottsmässan är en mötesplats där man bygger relationer, för prestation inom sin idrott och verksamhet men även för personlig utveckling genom möten med andra aktiva, ledare, tränare, idrottslegender och engagerade människor.

Här finns den motiverande direktkontakten mellan förbund, organisationer och dess medlemmar

Marknadens enda direktkontakt mellan ledande leverantörer och användare, på såväl professionell som på motionsnivå. Prova nya produkter och tjänster, diskutera och utveckla, handla till specialpris,

FRAMTIDENS GLÄDJE & RESULTAT – Skandinaviska Idrottsmässans tränar stipendium

Att ha ett aktivt och rörligt liv redan från unga år, vet vi är en grund som ger just den start i livet som krävs och många idag saknar. Att känna glädjen av att aktivt delta i det man verkligen tycker är roligt och att se sina egna resultat och framgångar, både på och vid sidan av idrotts- och tränings arenan, är grundbultar i ett friskt samhälle.
Detta ligger oss mycket nära hjärtat och därför går en del av intäkterna till en fond för stipendier för tränare inom barn- och ungdomsidrott. Skandinaviska Idrottsmässans tränar stipendium 2014 är ett årligt stipendium!

 

Det här verkar vara något som jag inte kan missa. Utöver mängder med föreläsningar så kommer det vara en hel del praktiska inslag. Frågan är väl inte om man ska dit, utan hur många dagar man behöver lägga? haha

För oss löpare så finns det intressanta föreläsningar som följande:

Föreläsningar

Detta vara några löpspecialiserade föreläsningar, därtill finns det flera som berör konditionsidrott, kost, mental träning, med mera.

Utöver alla föreläsningar så kommer det finnas mängder med ”prova-på” aktiviteter. Vad sägs om följande?

  • Spring i Pildammsparken med landets bästa löpare, teknik, och löpskolning inne på Malmö Stadion

Förutom föreläsningar och aktiviteter kommer det givetvis även finnas diverse utställare. En otroligt komplett mässa med en enorm satsning.

MÅSTE BESÖKAS!!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *