Snabbt, medel, långsamt!

I tisdags var jag ute ute på den klassiska 15km sträckan med Friskus och det drogs upp ett rejält tempo långt tidigare än vad det brukar. Jag var inte sen att hänga på men kände mig faktiskt inte så pigg. Men jag kämpade mig med i klungan och sedan försvann en efter en tills att vi bara var två kvar (varar en var mig själv :)) och vi fortsatte i riktigt bra tempo! Nu är det tyvärr så att jag inte vågar lita på klockan, men om den skulle stämma så är jag överlycklig. För då har jag på träning (aldrig tävlat över 10km) gjort milen under 40min(!!) vilket jag ser som ett klassiskt mål. Anledningen till att tiden gör mig osäker är att jag normalt använder GPS för att registrera sträckan/tiden och då brukar det blir ungefär 15km när jag är strax utanför ytterdörren. Men i tisdags använde jag min foot pod istället och då hade jag sprungit 15km mycket tidigare och det var säkerligen ca 500-600 meter kvar tills att jag var hemma. Eftersom skillnaden är så pass stor så förlitar jag mig just nu mer på min GPS (även om jag hoppas att foot poden stämmer :)) fram till dess att jag får göra en noggrann kalibrering av foot poden.

Men hur som helst så blev det en väldigt bra tid! Över 15km visade klockan en snitthastighet på 4.04/km vilket jag hade varit extremt nöjd med och om man plockar de 10 snabbaste kilometrarna under löpningen så gjordes alltså milen på under 40 minuter. Men med tanke på tidigare nämnda omständigheter så skulle jag gissa på att tempot landade på runt 4.10-4.15 i snitt på 15km vilket jag förstås fortfarande är mycket nöjd med!

I onsdags så tog jag det medvetet väldigt lugnt för att dels återhämta mig ifrån tisdagens pass, men även för att jag har känt mig lite krasslig. Det blev 11 kilometers löpning och strax över 5 minuters tempo. Jag hoppas att jag får fortsätta på den friska vägen och att det inte blir några stopp i slutet av veckan.

Idag bär det av till Coop för att storhandla med min sambo och dotter. Vi brukar göra det en gång i veckan där jag kör en vagn med Alicia (under tiden som hon sitter i en bilbarnstol), och min sambo kör en vagn med matvarorna. Vi brukar inte tävla (även om det känns lockande :)), utan det får ta den tid det tar för att samla ihop alla varor, så kilometertiden där är inget jag skryter med. Men som tur är har jag inte på mig min Garmin vid dessa tillfällen, det skulle sänka min snittid alldeles för mycket! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *