Summering av Block 2

Då har det blivit dags att summera det andra blocket och vilken avslutning det blev! Ett underbart vårväder har letat sig fram och jag fick springa sicksack mellan skaror av folk. Suget efter tävlingssäsongen blev påtagligt. 🙂

Trots att syftet inte har varit att öka farten utan att fokusera på mängden, så har det känts piggare i kroppen vilket gjort att medelfarten i det andra blocket är något bättre. Framförallt under den tredje veckan i block två så kändes det väldigt bra trots en total mängd på 79km. Jag har aldrig tidigare löpt så mycket under en och samma vecka så det känns mycket bra och mer ska det bli framöver!

En summering vecka för vecka av andra blocket är enligt följande:

För att på ett enkelt sätt kunna följa progressionen i antal löpta kilometer så har jag gjort ett stapeldiagram. Den fjärde respektive åttonde veckan är alltså återhämtningsveckor där mängden minskar ganska drastiskt.

På tisdag kör jag igång tredje och sista blocket i min grundträningsperiod. Det är alltså fyra avslutande veckor med mängdfokusering innan det kommer mer inslag av fartträning. Då kommer jag även trappa ner på den kompletterande styrketräningen och lägga in löpteknik. Jag passade faktiskt på att köra ca 15 minuter löpteknik i fredags med lite olika övningar och det kändes riktigt skönt. Jag tycker att det är ett väldigt kul inslag och det främjar framförallt att få igång kroppen och att bli mer ”spänstig och rapp” i steget.

Efter dagens löpning passade jag på att be min sambo att filma en kort sekvens för att försöka analysera löpsteget. Om jag kan få fram något vettigt och visvärt utav det så kommer jag att återkomma! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *