Summering av juni

Årets första sommarmånad är lagd till handlingarna. Till skillnad från vädret så har träningen varit mer stabil där jag har kunnat ligga på 80-100km i veckan. Juni har därmed varit en bra månad både mängd- och tävlingsmässigt. Månadens höjdpunkt var tveklöst Malmömilen med ett nytt PB på 36.36. Därtill hann jag avsluta månaden med Båstad halvmara där jag hade hoppats på bättre tid, men där jag fick en hyffsad placering i form av en femteplats. Dessa två tävlingar ägde alltså rum i en månad som totalt innehöll 382km. Det är min mängdmässigt näst bästa månad strax bakom januari som då utgjorde 390km. Januari var en uppbyggnadsmånad enbart med träning, därför glädjer det mig att jag nästan ligger på samma mängd nu men ändå lyckats prestera i två tävlingar. I takt med kontinuerlig träning så tål jag mer mängd med bibehållen kvalitet, vilket innebär att återhämtningen har utvecklats!

Summering Juni 2013

Nu blir det tävlingsfritt i ett par veckor med fokus på Ölands Marathon den 27:e juli. Det kommer att bli en tävling som är högprioriterad och där jag vill vara i riktigt bra form! Förhoppningen är att dessa återstående fyra veckor ska göra så att jag hinner ladda om batterierna, få till ett par riktigt självförtroendestärkande (finns det ordet?) träningspass, och sedan mentalt vara inställd på en riktig urladdning på Öland.

Jag hoppas därför att juli (likt juni) blir en ny stabil månad. Det vore inte fel om vädret kunde följa efter då semestern börjar nästa vecka! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *