Tävlingsplanering

De senaste dagarna har jag funderat på upplägg fram till Frankfurt Marathon. Målsättningen är att vara så väl förberedd och formtoppad i Frankurt som möjligt, så tiden innan dess måste disponeras på bästa sätt därefter. Till en början var tanken att jag skulle springa Grenå Marathon den 16/8, men efter rådfrågan med min tränare så finns det en risk att efterföljande återhämtningsperiod gör att jag tappar viktig träning. Jag har även haft Landskrona Marathon 24/8 som alternativ men även den starten är utesluten av samma skäl då jag har valt att gå på hans linje. Det är mycket möjligt att jag hade pallat att trycka in en till mara men det är inte värt att chansa!

Fokus fram till Frankfurt kommer istället bli tävlingar på kortare distanser. Jag sprang 10km på Visingsö för 1,5 vecka sedan och nästkommande lördag (26/7) ska jag springa Falkenbergs stadslopp som också är 10km. Förra säsongen blev det väldigt få 10km-lopp och halvmaror och det skulle bli likadant i år om jag skulle fokusera på ytterligare ett maraton. Därför känns det nu helt rätt att tävla på kortare distanser där jag kan få upp tempot och där återhämtningen är så mycket kortare så att jag utöver tävlandet kan få till riktigt bra kvalitetsträning.

Vad som kan bli en nyhet för detta år är att jag är nyfiken på att testa ett lopp på 5km! Jag ser mig inte som någon snabb löpare utan min styrka ligger i uthålligheten. Ett lopp på 5km skulle verkligen kräva gasen i botten så jag tror det skulle gynna min utveckling i att träna upp tempot.

Utöver Falkenbergs stadslopp så finns inget mer spikat för tillfället. Jag har börjat titta på många potentiella lopp men jag kommer avvakta närmre inpå innan jag anmäler mig till fler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *