Tävlingsplanering 2012

Planeringen utav tävlingskalendern börjar nu ta form och allt fler lopp är spikade. Det återstår fortfarande ett par lopp som ska planeras in och det är framförallt milslopp. Tre marathon är inplanerade och fler än så kommer inte att bli aktuellt.

Jag har valt att utöka antalet lopp i år och använda några utav dem som en roligare ”träningsform”. Det är omöjligt att satsa på samtliga så jag har valt ut några där jag vill kunna göra mina bästa tider. För att göra detta urval så har jag använt mig utav en A, B och C klassificering.

A: Innebär att det är lopp där jag vill vara i absolut bästa möjliga form och träningen kommer att planeras därefter.

B: Innebär att det är ett lopp där jag vill nå en så bra tid som möjligt men jag kommer inte att formtoppa träningen.

C: Innebär att jag inte lägger någon vikt alls vid tiden utan att jag ser det mer som ett givande och roligt ”träningspass”.

Eftersom det är marathon som jag har valt att inrikta mig på så är mina två huvudmål Stockholm Marathon och Oslo Marathon. De ligger med lagom mellanrum för att kunna dra igång hårdträning igen i mellan och försöka med en ny formtoppning. Mitt tredje marathon som är Jubileumsloppet ligger tyvärr för nära Stockholm så det ser jag mer som en häftig upplevelse, även om jag kommer att försöka att prestera en så bra tid som möjligt.

I maj kommer det att bli min första start i Göteborgsvarvet. Det ska bli en härlig utmaning men beroende på min seedning så är jag rädd för att jag inte kan göra mig själv rättvisa. De bästa förutsättningarna för en bra tid på halvmarathon tror jag därför blir i Halmstad på Prinsens minne.

I år ska det även bli första gången som jag ska springa ett milslopp. Eftersom det är en kortare distans så tror jag att det finns möjlighet att göra ganska bra tider även om jag skulle vara inne i en tyngre träningsperiod. Milslopp kommer jag ha som ett återkommande inslag i löpningen framöver och jag ser det som ett gyllene tillfälle att förbättra tempot.

Hoppas vi ses på någon utav tävlingarna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *