Tävlingsplanering

Året har hittills innehållit tre tävlingar i fallande form, Barcelona Marathon (42,2km) > Kungsbackaloppet (21,1km) > Springtime i Helsingborg (10km). Gissningsvis borde nästa tävling vara på 5km med tanke på att jag i princip har halverat distansen mellan varje tävling. Men så är tyvärr inte fallet! 🙂

England runt i Markaryd är nu bokat och inplanerat. Det äger rum den 25:e maj och är ett 10km lopp. Det blir därmed en ny chans till att klara 37 minuter. Jag vet dock ingeting om banans utformning och om det är bra förutsättningar för fina tider, men man kan ju alltid hoppas!

Efter England runt så har tanken varit att springa Båstad och sedan Öland. Lite komiskt skulle jag isf vända på distanserna till stigande form, England runt (10km) > Båstad halvmaraton (21,1km) > Ölands Marathon (42,2km).

Det är fortfarande möjligt att det blir så, men jag har hittat en ny möjlig tävling den 9:e juni som kan bli aktuellt. Det är Alingsåsloppet som är ett 10km lopp. Efter Springtime i Helsingborg så känner jag att 10km är en distans som jag behöver utveckla. Det är oerhört viktigt att träna upp farten för att ha med mig det in i längre distanser. Jag tycker desutom att 10km är en sträcka där man tränar huvudet eftersom ett högt tempo från start till mål kräver en stark mental inställning.

Det är härligt att vi har kommit in i en årstid då tävlingarna radar upp sig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *