Tecken på utveckling

Det är skönt att få tydliga besked om utveckling. Mina förbättringar under de senaste tävlingarna talar sitt tydliga språk, men det är också kul att följa utvecklingen under träning. Ett bra sätt att följa utvecklingen under träningspassen är att jämföra ett specifikt kvalitetspass, och då använder jag gärna 1km intervaller som brukar vara rättvisande.

Den 24:e februari tidigare i år var senaste tillfället som jag gjorde en sådan jämförelse. Den gången hade jag en snittid på 3.32 och sprang dem på löparbana. Vid det jämförande tillfället som var från november året innan var motsvarande tid 3.46. Detta var under en period där mitt samarbete med Ulf Friberg hade inletts och det gav omdelelbara förbättringar.

I torsdags så sprang jag ett nytt intervallpass på 8x1km. Vid passets tidpunkt så hade jag inga planer på att det skulle bli en del i en ny jämförelse, så det har inte haft påverkan på passet. Det var först idag som jag blev nyfiken på en sådan jämförelse. Jag vill poängtera detta så att ni inte tror att jag tog ut mig extra bara för detta.. hehe

Jag öppnade första intervallen lugnt på 3.39. Så är det alltid då det tar minst en intervall att komma in i tempot. Faktum är att samtliga resterande sju intervaller gick snabbare än snittiden från februari. Den andra intervallen slutade på 3.31, och resterande var under 3.30 där de två sista till och med var under 3.20! Snittiden på passet landade på fina 3.24 och är återigen en bekräftelse på att utvecklingen går åt rätt håll!

Nedan är tiderna per intervall. En ökning gemom samtliga. Det är visserligen en tillfällighet men helt enligt skolboken! haha

Intervalltider

Detta var en trevlig förtida julklapp! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *