Testpass inför Göteborg Marathon

Idag stod ett spännande pass på schemat; 2x10km med tänkt marafart och därmed ca 40-41min per 10km. Detta är ett återkommande testpass inför mina maror och det är spännande på så sätt att det ger en fingervisning om vart jag står. Idag blev svaret mycket positivit, faktiskt mer glädjande än jag hade förväntat mig!

Tanken var att köra passet imorgon och istället vila idag, men då söndagen innehåller en del aktiviteter så sköt jag på lördag-/söndag passen till fredag och lördag istället. Vilket alltså innebär att jag inte fick in någon vilodag innan detta testpass. Men det gjorde absolut ingenting, då kroppen och huvudet var i en underbar symbios.

Redan på uppvärmningen så gick det fortare än planerat, och när sedan första 10km-avsnittet började så var det inga problem alls att hitta in i tempot. Jag kände mig stark så jag var tämligen säker på att första 10km skulle gå fint. Det märks så tydligt när det är en dag då det stämmer. Flåset var behagligt, lätta ben, bra tryck i uppförsbackar etc.

Jag planerade så att ”halvtidspausen” hamnade hemma, så jag hann fylla på med lite vatten under en kortare vila på 4-5 min. Sedan var det dags att köra på igen. Första 10km kändes som sagt mycket överkomligt, och även andra milen började riktigt fint. Jag hittade direkt in i samma flyt och hade egentligen aldrig någon tuff stund. Det var helt enkelt bara att tacka och ta emot för att det blev ett mycket lyckat pass.

Jag sneglade ned på kilometertiderna emellanåt och visste om att det skulle bli fina tider, men det blev bättre än vad jag hade förväntat mig. Första milen slutade på 39.30 och andra gick på 38.51. Framförallt andra milen vittnar om att formen verkligen är på väg, och jag har absolut kapacitet för att utmana 2.50 gränsen i Göteborg!

Nu gäller det att vara frisk kommande två veckor och komma in riktigt stark till maran. Om jag lyckas bevara nuvarande positiva känsla och bättra på formen ytterligare så ska Göteborgs Marathon bli mycket spännande!!

På söndag nämnde jag att jag hade en del inplanerade aktiviteter. Berlin Marathon på Eurosport är givetvis en utav dem, vilken fin start en söndagmorgon i TV-soffan… 😉

2 reaktioner på ”Testpass inför Göteborg Marathon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *