Träningsstart 22 oktober!

Den 22:a oktober kommer mitt samarbete med Ulf Friberg att dra igång. Eftersom jag tog två veckors uppehåll från träningen efter Oslo marathon så har jag tränat lugnare denna veckan, och kommer att göra det även nästa vecka. Det krävs en mjukstart för att bli varm i kläderna och kunna köra på rejält igen! 😉

Jag har fått ett underlag på de första veckorna av Ulf och upplägget ser mycket spännande ut! En stor skillnad från hur jag tidigare har planerat min träning är att han har valt att lägga in ett flertal pass där tiden styr, istället för distans. Det kan exempelvis vara 5 minuters löpningar i en viss angivet fart. När jag planerade min egna träning så höll jag strikt till distansen, tex. 1km, 800m- eller 400meters intervaller.

Det är även en hel del tröskelträning som jag nästintill aldrig har sprungit. Förutom de gånger jag kanske har gjort det omedvetet.. 🙂

Vår kontakt har varit begränsad hittills med tanke på att vi inte kickat igång ännu, men i de konversationer som vi haft så märks det att han är mycket profesionell! Han poängterar ofta att känslan i kroppen ska styra och att kontinutet är oerhört viktigt inom långdistanslöpning. Att avbryta ett pass kan i längden vara ett mycket klokt beslut. Istället för att på sikt kanske få ställa in flera pass, på grund av skada, sjukdom eller dylikt.

Den 22:a oktober är jag redo!

 

PS! Shit vad kallt det börjar bli. Nu är det långtights som gäller. Men det är iofs härligt att få tillbaka manligheten… 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *