Två tävlingar på gång!

Två veckors sjukdomselände följdes upp av en komplett träningsvecka förra veckan! Jag inledde med väldigt lätt distans i två dagar för att komma igång. Tredje dagen (onsdagen) testade jag 3km tröskelfart och det kändes hyggligt för att våga dra igång igen. På torsdagen testade jag därför ett antal 3min-intervaller men usch vad kämpigt det var!! Stod och hängde på en stenmur efter sista intervallen. Det var inget ångestladdat pass och inget omänskligt tempo, utan kroppen hade helt enkelt inte vaknat ännu.

Den genomköraren behövdes dock för efter lätt distans på fredagen så tog jag nya tag i inledningen av helgen och testade längre intervaller. Denna gång kändes det mycket bättre och söndagens avslutande långpass var också ett steg i rätt riktning. Med två veckors uppehåll så får man acceptera att det krävs en lång startsträcka för att komma ikapp!

Jag har haft ett par tävlingar som potentiella alternativ varav den första nu på lördag. Från första början var den redan preliminärbokad men med tanke på frånvaroperioden så har jag inte vågat anmäla mig, förrän nu! Jag stämde av läget med coach och han gav grönt ljus! Tävlingen det rör sig om är nystartad och heter Halmstadmilen. I mitt fall ska jag dock inte springa milen utan vi justerade till 5km som är en alternativ distans. Jag har varit nyfiken på att testa ett 5km-lopp tidigare så det passade bra att ta det denna gång utifall jag inte skulle vara redo för 10km!

Halmstadmilen logo

Sannolikt kommer jag inte göra så många 5km-lopp då >10km är mer lämpligt som maratonträning. Men det ska bli spännande att testa. Man är van vid att öppna offensivt på 10km och här behöver man starta ännu tuffare. Jag kommer nog ändå vara något återhållsam och köra på en säkrare utgångsfart, det känns inte värt att chansa för friskt eftersom jag inte är i behov av att prestera en viss tid. Det viktiga är att jobba upp tempot i kroppen!

Redan helgen efter vankas det tävling igen! Denna gång handlar det om Löparfesten i Skanör-Falsterbo. Löparfesten är namnet på hela arrangemanget som omfattas av en rad olika distanser. Från 1km för de riktigt små och upp till 5km, 10km samt halvmaraton. Ja en riktig löparfest helt enkelt!

Jag blev tipsad om denna tävling av Micke, en löparkompis som jag bland annat träffade senast på Idrottsmässan i Malmö. Han har vunnit 5km-loppet två år i rad och ska springa även i år. Jag slipper konkurrera med honom (som tur är… haha) då jag ska ta mig an halvmaran. Eftersom jag fick kasta in handduken inför Landskrona halvmaraton så ska det bli spännande med en ny chans! Det ska vara en riktigt flack bana, men eftersom den ligger utmed kusten så anar jag en viss risk för vindkänslighet.

Skanör-Falsterbo logo

Gott med två nya tävlingar i förberedelserna inför Frankfurt Marathon!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *