Underbart löparväder för långdistans!

Nu har kylan slått till mot västkusten. I två nätter i rad så har det varit minusgrader. Men oj vilket underbart väder det har blivit framåt dagen, molnfritt, soligt och friskt. Ett härligt löparväder med andra ord.

I lördags så var jag ute på ett långpass på 20km. Jag gav mig ut på förmiddagen och visst var det kallt, men det är betydligt skönare än när det regnar och blåser. Det är lite lurigt att bestämma vilka kläder man ska ha på sig. Det är som sagt kyligt, samtidigt som solen värmer mer än vad man kan tro. Jag bestämde mig för tights, underställströja och en väst. Det blev en mycket lyckad kombination! Jag frös lite lätt första två kilometerna men sedan var det mycket behagligt att springa i.

Trots det underbara löpvädret så mötte jag ingen annan likasinnande under mina 20km. Jag sprang visserligen en runda som de flesta kanske inte springer, men det förvånade mig ändå lite. Men folk kanske inte har något ”löparlopp” i sikte utan det verkar snarare vara Vasaloppet eller liknande, för jag mötte nämligen 5-6 stycken på rullskidor.

Jag höll ett behagligt tempo och kände mig fräsch och stark under hela passet. Det var en sådan dag där allt flöt på så ordentligt fint, och det kändes som att man skulle kunna springa precis hur långt som helst! Det tog mig 1:34:36 att ta mig runt och det var nästan exakt samma tid som min dotter istället valde att lägga på en ljuvlig förmiddagssömn. 🙂

Det fanns skuggade delar av rundan som ännu inte hade värmts upp, så det förekom en del luriga isfläckar. Jag tappade fästet ett par gånger men var aldrigt nära att åka i backen. Förra året så blev det bara en vurpa, och jag hoppas att jag klarar mig minst lika bra även i år. Snart är det dags att börja titta på ett par skor för vinterlöpning dock, för det blev aldrig av förra året.

Jag hoppas inte att ni har missat att ställa om klockan idag, det kan lätt bli så fel annars..
Man brukar säga att det ger oss en timmes extra sömn, och det är väl inte helt fel. Men möjligheten finns ju också att få en timmes extra träning! Klockan 03.00 i natt så skedde tidsomslaget till 02.00. Om man hade orkat att springa ett maraton under den tiden och gick på vad klockan visar så hade man kunnat göra en riktigt bra tid! Det är förmodligen det enda tillfället som man hade kunnat konkurrera med världseliten.. 😉

Idag är det vila för min del, och löpningen har bytts ut mot att kratta löv. Det fina vädret duger gott även för den syssla. Fast om jag skulle fått välja så hade jag hundra gånger av hundra valt ett härligt långpass istället… 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *