Uppföljning av påhittad intervju från 2013

Den 17:e januari förra året så gjorde jag en påhittad intervju med mig själv om hur 2013 skulle bli. Det var ett kul inspel som jag nu har möjlighet att följa upp och se om verkligheten blev en annan.

Inlägget går att hitta i sin helhet på följande länk. Intevjun finns även nedan där jag i rött kommenterar intervjun utefter hur verkligheten blev.

 

Hej Jonas!

Grattis till ett mycket lyckat 2013! -Tack! Det har löpt på bra som man ironiskt skulle kunna säga.

Kommentar: Stämmer mycket bra då 2013 blev extremt lyckat och jag har kunnat träna med endast få korta frånvaroperioder!

Du startade säsongen med ett maraton i Barcelona där du klarade tre-timmars gränsen, berätta? -Ja det var en mycket lyckad resa med perfekta förberedelser. Jag fick vara skadefri och fick därmed en riktigt bra träningsperiod med mig i bagaget. I Barcelona var sedan förhållandena perfekta och jag lyckades gå i mål på fina 2.58.05.

Kommentar: Det blev en mycket lyckad resa med optimala förutsättningar. Det blev till och med så lyckat att jag sprang i mål på 2.53.46 och därmed bra mycket bättre än förväntat!

Sedan var det dags för Ölands marathon där du blev 7:a? -Ja, jag är mycket nöjd med placeringen med tanke på att det var Veteran-SM vilket medför extra duktiga löpare på startlinjen. Det var otroligt varmt väder men jag lyckades ändå sätta nytt personbästa med tiden 2.57.14 så jag är mer än nöjd!

Kommentar: Även denna tävling blev bättre än väntat. En 5:e plats och tiden 2.53.06. Däremot var jag väldigt nära på tidsdifferensen mellan Barcelona och Öland. I intervjun handade det om en förbättring med 51 sek gentemot de 40 sek som skedde i verkligheten.

Därefter sprang du ett tredje maraton under hösten som du har kallat ”ditt livs lopp”? -Det stämmer! Höstmaror brukar passa mig bra med ett behagligt klimat och så även denna gång. Allt runt omkring gick enligt plan och jag var i en grym form. Mitt mål på 2.55 krossade jag i och med min tid på 2.52.49! En otrolig känsla!

Kommentar: Återigen blev det mycket bättre i verkligheten (2.46.21), men det stämmer verkligen att det var ”mitt livs lopp”. Det var också ett mycket behagligt klimat.

På tre maraton har du alltså satt nytt personbästa lika många gånger, hur förklarar du det? -Det beror troligen främst på tre anledningar. Den viktigaste är att jag har fått vara skadefri och kunnat få kontinuitet i träningen. En annan anledning är att jag tog hjälp av Ulf Friberg med träning och coaching för att få så optimala förutsättningar som möjligt. Den sista anledningen är att jag ökade min träningsdos från ca 4-7 mil i veckan till 8-11 mil i veckan och fick därmed en mycket bättre grund.

Kommentar: Mitt i prick!

Du lyckades även med dina mål på både halvmaran och milen? -Det är inte dessa distanser som jag prioriterar. Men i takt med mycket mer kvalitativ träning så har jag fått upp farten i kroppen så det känns kul att jag har blivit snabbare på kortare distanser.

Kommentar: Jag nådde aldrig mina mål på halvmaran och milen, men egentligen stämmer detta då jag reviderade målen efter intervjun.

Om vi nu blickar framåt, hur ser du på 2014? -Det gäller att fortsätta på samma linje och behålla kontinuiteten i träningen. Då är jag övertygad om att jag kommer att ha en liknande utveckling som 2013. Jag känner mig grymt motiverad så jag kommer fortsätta att satsa!

Kommentar: Man kan ju alltid hoppas på att det kommmer stämma!

Grattis igen, och lycka till med din satsning! -Tack!

 

Summering:

Intervjun gjordes i positiv anda då jag hade förväntningar på ett lyckat 2013. Resultatet blev  ännu bättre och tiderna stämmer därmed inte, men överlag så tycker jag ändå att mycket stämde in! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *