Vad har hänt i veckan?

Nu har jag avverkat fyra veckor med minimalt med löpning. Det är ingen hit kan jag säga… Ibland behövs sådana här perioder för att förstå hur bra man har det när man kan köra på till 100%, men nu har jag börjat tröttna. Jag behöver inte vara skadad längre, jag har redan förstått!

Det positiva är dock att jag har kunnat trappa upp träningen lite lätt igen och det har känts bra! Smärtan finns där emellanåt, men det är mer och mer sällsynt. Jag sprang 10min i tisdags och det kändes overkligt härligt att få känna på det igen! I torsdags sprang jag 20min, och lördags 30min. Dagarna mellan löpningen har tillbringats på Actic med cykel och styrketräning. Alternativträningen har fungerat okej, men det är så himla mycket roligare att springa!!

Parallellt med skadan så har jag haft en fruktansvärd seglivad förkylning/halsont. Jag har tränat i en veckas tid men ska jag vara ärlig så känner jag mig inte helt frisk ännu. Det har inte känts sämre under eller efter träning, så därför kör jag på. Intensiteten blir istället lite lägre så att jag inte riskerar något!

Tankarna har fört mig till att skadan och sjukdomen kolliderar och att det är därför allt har blivit drygare. Kroppen ska dels läka skadan, men också återhämta sig från sjukdom. Kanske blir det för mycket på en gång och att det därför inte vill ge med sig? Jag vet inte hur det fungerar, men förhoppningsvis blir jag kvitt båda två inom kort!

I fredags bokade jag hotell i Stockholm. Med tanke på att marathonexpressen blev inställd så blir det nu ett familjeäventyr fredag till söndag. Det negativa är kostnaden, det är saftigt dyrt att bo på hotell i Stockholm. Vi lyckades hitta ett hotell för 2100kr/natten. Dyrt tycker jag, men billigt tycker uppenbarligen alla andra hotell som tog närmre 3000kr/natten. Det positiva är att hela resan får ett lyft och blir mycket roligare, jag får dessutom sova ut i Sthlm natten innan vilket förhoppningsvis ska främja prestationen!

Igår (lördag) var jag på Svenska Mässan då det var en äventyrsmässa. Jag kan inte påstå att jag är någon äventyrare men en del av utställarna inom trailrunning tangerar mitt behov. 2XU fanns på plats som levererar ypperliga kompressionsplagg! Icebug var där, och via dem har jag köpt mina suveräna vinterskor! Jag har även ägt ett par Merellskor tidigare och de fanns också på plats, liksom Salomon som har en del spännande modeller. Jag tror det var första året för denna mässa och det känns lovande för att den ska leva vidare. Intresset för äventyr och utmaningar växer så det knakar, och trailrunning är inget undantag. Jag knäppte två bilder på mässan som visar 2XU:s och Icebugs montrar.

2XUIcebug

Igår var det också Marathonsällskapets födelsejogg! Jag glömde faktiskt av det och kom på det först idag. Man skulle springa minst 6,2km (=62år) för att fira dem. Mina knappt 30min löpning gjorde att jag landade på 6km, jag missade alltså med 200m! Men de 6km får bli mitt sätt att fira, de får ju tänka på min situation! haha

62år

Snart är det dags för en ny vecka. Hoppas den fylls med betydligt mer löpning!!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *