Vem har sagt att löpning är en billig idrott?

Igår var det julafton igen! Då anlände ett paket adresserat till mig själv med lite löparprylar 🙂

Jag beställde ifån Startfitness i England. Har beställt både från Startfitness och Wiggle och det har fungerat utmärkt hittills med överraskande snabba leveranstider.

Det blev två par nya skor, en t-shirt och några par strumpor. Skorna bestod av Saucony PowerGrid Triumph 9 och Asics Gel Tarther 2 och det är modeller jag aldrig testat tidigare. Tanken är att ha dem båda för långpassen framöver.

Triump 9 är en stabilare skomodell som jag det senaste har undvikit, men jag tror att jag kan behöva en mer dämpad sko på de riktigt långa passen och nivåskillnaden mellan framfot och häl är fortfarande begränsad.

Tharter är en modell jag har hört mycket gott om och som jag blev nyfiken på att testa. Även denna sko ska jag använda på längre pass men även några medeldistanser.

Totalt blev kalaset ganska kostsamt men kunde hållas nere något tack vare billigare priser i England. Det är ingen nyhet att priserna på löparskor är väl tilltagna och av framtiden att döma så finns inga tecken andra än en fortsatt kostnadsökning. I Sverige får man sällan en sko under 1000kr och många nya modeller ligger bortåt 2000kr!

Löpning kan bedrivas i enklare billigare skor och löpning kan praktiseras på ett billigt sätt. Men löpning kan också bli väldigt dyrt om man som jag tycker det är grymt kul att följa utvecklingen med nya skor och nya löparprylar! 😉

Om det finns ekonomiskt utrymme är det för mig ändå viktigt att kunna unna sig nya löparprylar emellanåt. Även om skorna inte gör jobbet så ger det mig en stor motivationshöjare! Jag ser mina inköp som en belöning när träningen har gått bra… 🙂

 

 

 

 

En utförligare bedömning av skorna kommer förhoppningsvis framöver!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *