39:40 på milen och fina fyrahundringar utan hjälp ifrån hare!

En ny vecka börjar gå mot sitt slut. En vecka som tills idag innehållit en del godbitar faktiskt! Jag tänkte inte rabbla pass för pass utan vill lyfta fram tisdagens och torsdagens kvalitetspass.

I tisdags stod 3x3km på schemat. En ny intervallform och de längsta intervallerna jag sprungit hittills. Mellan dessa intervaller skulle det vara 1km i ett lugnare tempo kring 4.20. Som nästintill alla fartpass så öppnar jag lite för långsamt och så även denna gång. Jag tror jag måste ändra om uppvärmningen lite så att jag kommer in med bättre fart tidigare i intervallpassen. Hur som helst så kom jag sedan igång och det blev tre hyggliga intervaller där den mellersta gick fortast och hamnade på 11:30, det vill säga 3:50-tempo.

Sista trekilometersintervallen var väldigt tungsprungen men jag krigade mig igenom även den och när jag sedan summerade tiderna så visade det sig att jag hade gjort 10km på 39:40! Det är ingen världstid, men jag har ännu inte gjort under 40 minuter på milen på tävling. Det visar återigen att träningen går åt rätt håll och mitt mål att springa milen på 38 minuter i år känns allt mer rimligt!

tummen upp

Ursprungsbild tagen ifrån http://marbie.se/2012/04/13/recension-100-pure-superfruit-foundation/tummen-upp_38219539_101314479/

Det kanske är bäst att poängtera att jag kunde räkna ihop milen på 39:40 tack vare jag inte hade någon vilopaus mellan intervallerna. Det var ju 1km lugnare löpning som vila vilket gjorde att jag aldrig stannade. Min tidsberäkning bygger alltså på de avslutande två kilometerna i den första intervallen, sedan hela andra & tredje intervallerna samt vilan däremellan (2+1+3+1+3). Då var det uträtt… 🙂

På torsdagen sprang jag korta intervaller. Totalt 12x400m avverkades på en snötäckt löparbana. I efterhand hade jag nog valt en plogad raksträcka, men jag tycker det är mycket bättre att springa på löparbana när det är intervaller på distanserna 400meter och nedåt.

Jag började med lätt jogg som uppvärmning och det var inga problem. Det låg ett par centimeter nysnö men i det lugna tempot så fick jag bra fäste. När jag sedan startade med första intervallen så förstod jag att det skulle bli tufft. Så fort tempot höjdes så svarade inte underlaget alls utan det blev lite slirigt här och där, och ett dåligt frånskjut. De första intervallerna gjordes på tok för långsamt mot vad målet var, men med tanke på underlaget så fanns det en förklaring och jag fick omvärdera tiderna utefter detta. Men efter ett par intervaller så började det bli uppsprunget samtidigt som jag blev lite varmare i kläderna, så det tog sig mer och mer. Jag kunde hålla ett hyffsat tempo men det var fortfarande en bit ifrån vad jag hade planerat. Med tanke på förutsättningarna blev jag därför väldigt nöjd i alla fall!

Det var lite komiskt när jag anlände till löparbanan. I nysnön så fanns det nänligen spår ifrån en hare, och då menar jag en HARE bokstavligt talat. Alltså ingen sådan hare som man normalt ser på en löparbana. 🙂 Lite synd att denna hare inte kunde varit där lite senare så jag hade kunnat få riktig draghjälp… haha

hare

Ursprungsbild tagen ifrån http://www.djursholmsjakt.se/

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *