Äntligen kontinuitet och bra mängd!

Det tjatas mycket om kontinuitet inom löpning, men så är det ju också så otroligt viktigt!

Själv kunde jag stänga juli månad på totalt 396km. Jag minns inte när jag hade en sådan månadsvolym senast, möjligen våren 2015!? I och med Berlin Marathon i slutet av september så har syftet varit att öka upp mängden och hittills har det alltså gått bra! Även under augusti hoppas jag kunna få till något liknande innan jag börjar dra ner på mängden.

Sett över de senaste 12 månaderna så är jag uppe i 3087,5km vilket ger ett snitt på 8,5km/dag. Också det är mycket bra då jag fortfarande har ett par månader under denna tid där jag haft begränsat med löpning på grund av tidigare bekymmer. Målet är att snitta bortåt 10km/dag och det är således inte långt ifrån.

Jag hoppas innerligt att jag får hålla mig skadefri hela vägen till Berlin. Emellanåt har jag haft en lätt känning i höger hälsena men det har aldrig smärtat under löpning eller i vila, utan endast när jag trycker på området. Med massage och noggrann uppföljning så hoppas jag ha det under kontroll. Jag har dessutom fått vara fri från sjukdom under lång tid och då rullar träningspassen på…

Innan Stockholm Marathon så snittade jag 5 pass i veckan. Inför satsningen mot Berlin så har jag nu ökat dosen till minst 6 pass per vecka. Jag tror det kommer landa på 6 pass frånsett att jag nu under semestern har adderat 1-2 väldigt korta återhämtningsrundor på 3-4km när möjlighet funnits. Det gör lite extra på mängden och jag får chansen att skaka loss kroppen. Det har fungerat bra i och med att semestern inneburit att jag har kunnat öka på även återhämtningen med mer sömn.

Peppar, peppar, ta i trä. Hoppas jag kan fortsätta träna på! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *