Då var träningen igång igen!

Äntligen så har vi kickat igång träningen på allvar igen. Visst blev det en hygglig dos redan förra veckan, men nu ska det bli mer kvalitet igen! Upplägget är som jag tidigare nämnt ifrån Ulf Friberg och det ser mycket spännande ut. Jag gillar dessutom överraskningsmomentet som det blir när man inte själv planerar sin träning.

Veckan inleddes i måndags med ett distanspass av lugnare slag. Sedan var det dags för något som jag har slarvat oerhört mycket med på sistone, nämligen den klassiska styrketräningen! Tanken är att jag ska lägga lite tid på styrka två gånger i veckan och det blir kortare stunder i direkt anslutning till löpningen. Fokus kommer att bli på core, det vill säga att träna upp och stabilisera mage och rygg. Jag hade Alicia runt omkring mig i gå-stolen så hon var och drog mig i håret emellanåt, men det är sådant som härdar! 🙂

Idag tisdag så blev det ett nytt typ av intervallpass. Tidigare så har jag alltid utgått ifrån distans men denna gång var det tiden som styrde. Jag sprang totalt fem stycken fem-minuters intervaller. Tanken var att jag skulle ligga kring 4.05-4.15-tempo men det kändes så pass bra i kroppen så de tre första gick på strax över fyra-minuters tempo, varpå de två avslutande intervallerna hamnade på ett tempo under fyra minuter.

I båda dessa pass så har jag känt ett bra tryck i steget och en ”lätt” kropp. Det har faktiskt känts över förväntan! Anledningen till detta är svårt att analysera då det har skett en del förändringar på sistone. Jag har ökat upp kolhydratsmängden och det sägs ju kunna ge ett bättre tryck på tuffare träning som intervallpass. Jag har kommit igång med samarbetet med Ulf Friberg som har höjt min motivation väldigt mycket. Jag har haft två veckors vila, följt av två veckor med lättare träning som bör främja piggare ben. Det är som sagt svårt att sätta fingret på vad som ligger till grund för den fina starten då det troligen är en kombination av alla dessa faktorer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *