En ny annorlunda runda!

I tisdags var det två veckor sedan jag kom hem med en fotskada. I tisdags denna vecka kom jag istället hem med en extremt trött kropp. Jag vet inte vad det berodde på men min kropp svarade inte på någonting, jag fick inget gratis. Men det brukar komma sådana dagar emellanåt och vid träning så gör det inte så mycket. Jag sprang med Friskus igen och jag kände redan på vägen dit (ca 1,7km) att det skulle bli en seg dag. Nu när vädret börjar bli bättre så sprang vi även en annan runda som de tydligen brukar springa på vår/sommaren. Denna runda var inte alls så flack som den vi brukar springa, utan den var betydligt tuffare! Jag tror inte den totala höjdskillnaden var så stor men det var bara uppskattningsvis 30-40% asfalt och jag är vad vid 99% asfalt. 🙂 Rundan på 15km leddes ut på grusvägar, stigar, ängar och mycket strandlöpning. Det var en väldigt fin och vacker runda men tungsprungen då jag inte alls är van vid terräng. Men kul var det definitivt!

Vi fick springa genom ”snurrgrindar”, vi fick hoppa mellan små vattendrag och vi fick se upp vart man satte foten. På ängarna var ojämnheten varierande med en del sten emellanåt. Även stränderna var böljande. Varberg är en vacker stad och det fick jag verkligen uppleva i tisdags. Jag har tidigare bott i närheten, och sedan knappt fyra år inne i Varberg. Men utan bekanta i områdena utanför kärnan så blir det sällan att man beger sig dit ut och det är synd. Men nu fick jag se en ny sida av Varberg och det var njutbart! Jag kunde dock inte njuta fullt ut då jag var tvungen att tänka på vart jag satte ner foten.. 🙂

I slutet på rundan vid 12-13km passering så var det en kort men väldigt brant stigning som sög ut det sista ur benen, därefter var det asfalt fram till hemmet. Det var som sagt en mycket fin runda men krävande. Och eftersom jag hade en tung dag så fick jag inget flyt i löpningen. Det ska bli spännande att se under kommande tisdagar hur tempot kan förbättras när man vänjer sig vid underlaget!

Sattelitbild över rundan (rundar Södra näs och följer Apelviken in mot Varberg):

Idag så hade jag planerat in ett intervallpass men med tisdagens pass i benen så kändes det inte aktuellt. Eftersom jag ändå ville få in lite mer fart så blev det en klassiker i form av ”fartlek”! Det är ett suveränt pass när man är osäker på dagsformen då man kan trycka på lite extra när det finns ork, och sakta ner på tempot om benen känns tunga.

Även idag så var jag oerhört tung i benen, det var längesedan jag kände mig så stum. Men efter 12 veckor av grundträning så kanske det har sin förklaring. Imorgon blir det därför en välförtjänt vilodag i hopp om att kroppen återhämtar sig inför helgen!

6 reaktioner på ”En ny annorlunda runda!

 1. Ser ut som en väldigt fin runda utmed vattnet 5 km? men känns som stor risk att vricka foten eller snubbla ute vid rödskär, men det kanske inte var några problem?

  Härligt nu när det är ljusare så man slipper vara bunden till sträckor med gatljus.

  Tack för trevlig läsning!

  1. Hej Daniel,

   Ja det var riktigt fint! Man fick se upp vart man satte foten men det gick bra.
   Hoppas det stärker fötterna lite att löpa på ojämnt underlag.

   Är du Varbergare? 🙂

   1. Nja, Varbergsbo, för att kalla sig Varbergare sägs det ju att man ska vara född inom Vallgatorna och Varbergs Sjukhus ligger ju utanför….:)

 2. Nja, inte direkt, men jag försöker få med apelviken, standpromenaden och fästningen för det mesta, ofta i kombination med en sväng i Karlbergsskogen och Påskbergsskogen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *