Göteborgsvarvet 2012 – Inför

Arrangemang:

Kommentarer är egentligen överflödiga. Det är väl världens största halvmara om jag inte minns fel? Dock inte den längsta.. haha

Oavsett om något annat lopp är större så är det ett jättearrangemang som massor av löpare letar sig tillbaka till. Det är troligen inte ett utav de bättre loppen att sikta på personbästa, men folk vet om förutsättningarna och det lockar löpare som aldrig springer annars, på grund av att det är en folkfest. De har bra förbindelser till start/mål-område, de har en trevlig mässa. Det kommer med all sannolikhet att bli storslaget!

Jag var för övrigt på mässan igår för att hämta ut nummerlappen. Imorgon så lär det bli kaos där så jag ville vara ute i god tid. Jag ville även ta mig en titt på mässan för att se vad den hade att erbjuda. Den är väldigt trevlig och man kan ägna mycket tid där, men just nu har jag i princip inköpsstopp på löparsaker så det blev endast ett par shorts! 🙂

Utöver mässan slängde jag ett öga på start och målområdet med en hoppfull känsla om en underbar lördag!

Väder:

Vädret har länge varvat mellan regn och uppehåll men den senaste prognosen säger att det ska bli  lite nederbörd på förmiddagen men sedan uppehåll resten av dagen. Jag hoppas innerligt att det stämmer för då ser vädret ganska lovande ut!

Dagsform:

Mina två tidigare lopp i Kungsbacka och i Lerum har varit ett kvitto på att formen är uppåtgående och jag har känt ett bra flyt i löpningen även under veckan. Inga skavanker eller skadekänningar gör att jag går in till Göteborgsvarvet med en härlig känsla!

Det kommer att bli ett lättare löppass senare i eftermiddag, hoppas på en fortsatt fin känsla där!

Målsättning och förväntningar:

Mitt drömmål är att gå under 1.30. Då skulle jag vara extremt nöjd med dagen. Men med tanke på min startposition i grupp 3 så känner jag en oro över att det kommer att hämma mig då merparten av dessa löpare kommer att springa på sämre tider. Jag har ingen som helst erfarenhet av loppet så vet inte hur mycket trängseln kan påverka, men jag har hört att det kan få stor effekt. Jag vet dessutom att banan bitvis är ganska tuff så jag vet inte hur jag ska lägga upp loppet på ett optimalt sätt. Om jag har en bra dag och får bra förutsättningar så har jag ändå en tro och ett hopp om en rimlig chans att nå 1.30.

I övrigt så ska det bli en stor löparupplevelse och i min iver att nå en bra tid, ska jag även försöka njuta av arrangemanget och publikstödet. Det ska bli häftigt att äntligen delta i denna klassiker som växer för varje år som går!

2 reaktioner på ”Göteborgsvarvet 2012 – Inför

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *