Göteborgsvarvet 2013 ifrån TV-soffan

Igår satt jag hemma i TV-soffan istället för att befinna mig i händelsernas centrum. Jag tänker varken på semifinalen i Hockey-VM eller på Eurovision Song Contest, utan givetvis på Göteborgsvarvet. Så här i efterhand så var det ett bra beslut att inte springa varvet i år. Dels var det oerhört varmt och blåsigt vilket påverkade resultaten mycket, men framförallt så är jag fortfarande inte i dugligt skick fysiskt för att kunna ställa mig på startlinjen. Något seglivad irritation i halsen har hängt sig kvar länge nu. Om det är virus, allergi eller vad det nu må vara… skit är det iaf!

Eftersom jag sprang Göteborgsvarvet förra året så vet jag vilken upplevelse det är, och när TV-sändningen startade så kom gåshuden! 🙂 Göteborgsvarvet har en härlig inramning och engagerar så många. Det var inte långt ifrån att jag fick känslan av att står där och vänta på startskottet… haha

Göteborgsvarvet är en tuff bana och värmen och blåsten gjorde årets lopp ännu tuffare, åndå tog sig drygt 45.000 löpare i mål vilket är ett nytt rekord. Jag har läst om många motionärer som inte klarade sina mål tidsmässigt, men en sådan här dag så får man sätta tiden i relation till hela startfälten för att göra en rättvis bedömning av prestationen. Även de mest erfarna löparna hade svårt och årets segrartider är långt ifrån föregående års. Om eliten hade det tufft att hantera värmen och blåsten så är det förklarligt att motionärerna hade samma problem. Drygt 1.20 in i sändningen på följande länk kan ni se en utav topplöparna som håller på att tappa all kontroll.

Kollaps i GBG-varvet 2013

Det är ingen som först uppfattar vad som händer innan de får leda iväg löparen. Det är otäcka scener som fick mig att tänka på 2010 års upplaga då flera kollapsade. Även om det hände en del löpare även i år (läs mer) så verkar det som att det i alla fall varit lugnare.

Grattis till alla er som tog er i mål och hoppas att ni är nöjda med era prestationer! Själv blev jag mycket sugen på att ställa mig på startlinjen nästa år. Det är ett lopp som på grund av storleken är väldigt omständigt, men det är också omfattningen av loppet som gör det till en så stor folkfest och inramningen blir därefter. Även om loppet kanske inte bjuder upp till ett person bästa så kommer jag troligen mäta mina krafter med nästa års startfält den 17:e maj! Förhoppningsvis med svagare vindar och något lägre temperatur…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *