Halmstadmilen (5km) 2016

Tävlingarna har duggat tätt för min del det senaste. Dagens var tredje tävlingen på fyra veckor. Jag tror jag försöker tävla ikapp lite med tanke på den långa frånvaron. Denna gång blev det återigen i Halmstad där jag sprang Prinsens Minne för tre veckor sedan. Nu var det Halmstadmilen, fast i mitt fall 5km. Kan man kalla loppet ”Halmstadhalvmilen” i mitt fall!?

Jag fortsätter traggla vidare med mina 5km lopp. Det känns ju lite fel med tanke på mitt maratonfokus, men vad ska man göra när varken form eller fart finns för tillfället. Kanske är det onödigt att ens tävla och istället fokusera på träning, men det är kul och alltid en rolig familjeutflykt!

Starten för 5km loppet stod länge som ca 11.00. Att ha en ”ca” starttid känns lite diffust. Hur svårt ska det vara att sätta en starttid? Till slut stod det bara 11.00, tur var väl det så man visste när man skulle starta.

Inför loppet körde jag en längre uppvärmning mot vad jag brukar. Ofta snålar jag med uppvärmningen och då blir det så tungt inledningsvis innan man hittar in i tempot, så det ville jag undvika. Jag började med jogg i 15min, sedan 4st 45sek tempoökningar. Därefter joggade jag drygt 5min innan jag fortsatte med ett par stegringslopp. Slutligen avrundade jag med lätt jogg. Den totala uppvärmningen blev längre än loppet. Lite komiskt kanske? 🙂

När starten gick så var jag som vanligt på plats längst fram och det är sällan några problem på mindre lopp. Jag sprang iväg som tvåa och släppte en lucka till ettan direkt. I det utgångstempot han höll så var det meningslöst att ta rygg. Däremot hade jag en löpare i rygg på mig själv men han flåsade högt väldigt tidigt så jag förstod att han inte skulle bli långvarig, och mycket riktigt så dröjde det inte längre än 400-500m innan jag var helt solo. Tyvärr det jag som minst behöver just nu när jag behöver pusha mig och höja min nivå. Dessvärre är det väl mitt eget fel då jag kanske ska välja en distans eller ett lopp där konkurrensen är tuffare.

Ut från klassiska Örjans Valls område så var jag som sagt helt solo och så fortsatt det. Då kan ni redan nu räkna ut min placering?? Haha! Det kändes inledningsvis väldigt kontrollerat och min mer genomarbetade uppvärmning kanske gjorde susen? Dessvärre orkade jag inte hålla ihop det utan det blev återigen en medioker sluttid på 18.21.

IMG_4569

Jag tänkte inte skriva så mycket mer om själva loppet utan kan konstatera att jag är långt ifrån där jag vill vara. Tiden 18.21 är jag riktigt missnöjd med. Men samtidigt som jag erkänner att formen inte finns där så vill jag tyvärr även rikta en del negativ kritik till arrangemanget då jag tappade mycket tid på grund av riktigt dålig vägledning. Eftersom jag tappade kontakten med första löparen (som hade följecyklist) så var jag som tidigare nämnt helt solo, och eftersom loppet för 10km startade senare så kändes det som att flaggvakter/vägvisare inte var beredda. De satt där på sina stolar och jag fick flera gånger försöka få kontakt med dem för att veta om jag skulle springa höger eller vänster. Ibland stod de och viftade mot bilar så när jag skulle följa flaggan så var det mot en bil de viftade och jag skulle istället springa andra hållet. Det var dessutom flera ställen där man skulle svänga men där det inte fanns någon överhuvudtaget. Det fanns förvisso band upphängda på stolpar men man vill ju ogärna springa och leta. Vid något tillfälle visste jag inte ens om jag var på rätt väg. Riktigt dåligt måste jag säga. Varför fixar man inte en linje i backen? Blir ju hur tydligt som helst!

Allt detta gjorde så klart inte att jag bommade förstaplatsen då jag var låååångt efter, men en bättre tid hade jag definitivt gjort. I mål var jag lite irriterad med tanke på allt strul så som jag upplevde det, men det är lite skit samma då jag ändå är i dålig form.

När jag efter loppet hade joggat ner och skulle gå och duscha kom nästa ”smäll”. Det fanns ingenstans att duscha!! Vi var på Örjans Vall som är arrangören Halmstad BK:s hemmaarena och det fanns INGENSTANS att duscha… Nog för att de höll på med renovering men det är ju bedrövligt! Jag betalade 350kr och fick fråga runt var jag skulle springa och sedan tvätta mig så gott det gick inne på en toalett. Det håller inte…

Shit vad gnällig jag har varit hittills! Haha

Men nu till det bättre!!

Om ni inte räknade ut det tidigare så blev jag 2:a och fick således ställa mig på pallen igen, och här är det bättre betyg. De har prispengar till ettan på 10km och gåvor till tvåan & trean, och på 5km har de gåvor till plats 1-3. I mitt fall blev det en kartong med Ahlgrens bilar och det var inte ”några” påsar. Det var 42st(!!) påsar! Haha! Dessutom en chokladask. Tror jag ska klara mig ett tag på det…

IMG_4570

För två år sedan blev jag trea, idag blev jag tvåa. Ska jag vinna nästa gång? Om jag kommer igång och hittar tillbaka så är det möjligt, fast då kanske jag väljer att springa 10km istället. Men först är väl frågan om jag överhuvudtaget kommer tillbaka med mina klagomål. Svaret på den frågan är jag troligen återkommer för det finns potential. Det är ju ändå en stark förening bakom arrangemanget och det är lätta grejer att ordna. Nästa år är renoveringen klar så då bör dusch vara löst (även om det måste finnas nu också, eller hur gör Halmstad BK när de spelar matcher??). Springer jag 10km kommer jag dessutom ha löpare runtomkring mig så då kan jag följa dem! 🙂

Nu har jag tävlat tillräckligt flitigt så nästa vecka blir det inget lopp. Då fyller farsan 70 bast så då blir det partaj! Därefter får jag se om det dröjer ett tag eller om det rycker i tävlingsnerven igen…

2 reaktioner på ”Halmstadmilen (5km) 2016

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *