Intervaller på ett ödsligt Påskbergsvallen

I helgen så var det sista omgången av superettan i fotboll och Varbergs Bois hade redan i omgången innan säkrat nytt kontrakt. Nu blir det uppehåll av matcher på Påskbergsvallen fram till nästa säsong och arenan kan därmed lämnas över till något viktigare, nämligen till mig och min intervallträning! 😉

Under gårdagskvällen intog jag ett ödsligt Påskbergsvallen. Läktarna gapade tomma och någon tanke på att tända strålkastarljusen för att jag skulle kunna se bättre var nog inte aktuellt. Det regnade lite lätt och i all stillhet kändes det nästan som att jag var ensam i hela världen. Jag äntrade löparbanan och det enda som lyste upp inne på arenan var min pannlampa.

8x1km:s intervaller stod på schemat dagen i ära, och löparbana passar perfekt. Tanken var att öka farten succesivt och att framförallt springa de fyra sista snabbare än de fyra första. Jag skulle alltså inte ödsla alla mina krafter från start! Jag har haft en härlig känsla i löpningen sista två veckorna och lyckligtvis fanns den kvar. De första intervallerna gick enligt tidsplan och jag kände att det fanns gott om krafter kvar. Intervallerna i mitten kändes också relativt lätta. Det brukar vara så att de första och sista intervallerna är psykiskt lättast. I början så är man oftast fräsch i både kropp och knopp och i slutet är det så lite kvar av passet att det brukar vara enklare att krama ur det sista. Intervallerna i mitten ligger lite i ett ingenmansland och brukar vara mentalt tuffast. Men energin fanns där och i de avslutande två intervallerna tryckte jag på lite extra.

Tanken var ju att öka farten succesivt och lite ironiskt så lyckade jag med detta under VARJE intervall. Det var så klart en tillfällighet då det skiljde en sekund på några intervaller och jag räknar inte med att ha den utvecklingen igen. Det viktiga är istället att de fyra sista i snitt är snabbare än de fyra första så att jag har krafter kvar under hela passet. Tiderna som dessa kilometersintervaller avverkades utgjorde följande härliga melodi: 3:56 – 3:55 – 3:54 – 3:51 – 3:48 – 3:44 – 3:34 – 3:31.

Efter sista intervallen så tackade jag Påskbergsvallen för den här gången och förklarade att vi nog ses snart igen. Sedan sprang jag ut genom entrén och avslutade med 2km nedjogg innan det blev dags för en efterlängtad varm dusch!

4 reaktioner på ”Intervaller på ett ödsligt Påskbergsvallen

 1. Är det alltid ”öppet” där så man kan springa där närhelst man känner för det (när det inte är bokat för exempelvis fotboll och andra aktiviteter)? Bor också i Varbergsområdet och har länge varit sugen på att springa lite bana men inte fattat riktigt hur det funkar med att komma in på Vallen…

  1. Hej Leonie,

   Ska jag vara ärlig så vet inte jag heller hur det fungerar. Men jag tror inte att någon bryr sig om man bara utnyttjar löparbanorna och inte är inne på gräsmattan.
   Grindarna brukar stå öppna ganska länge, vet inte när de stänger. I går var jag där mellan 17.45-18.30 ungefär.
   När jag vill springa på bana så tar jag rundan via Påskbergsvallen och är det ledigt så springer jag in. Om det är folk där så får jag givetvis springa på annat håll 🙂 Och skulle någon komma när man väl är där och springer så får man flytta på sig.
   Så jag tror som sagt inte det är några problem att springa där så länge det är tomt. Det tycker jag du ska testa!
   Men om du ska tid kvällstid så är det mörkt så ha med pannlampa så det inte blir för ödsligt.. hehe

   /Jonas

   1. Det verkar ju bra, måste verkligen testa det någon gång. Pannlampan är alltid med, jag bor ju på landet, långt från gatubelysning 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *