Kungsbackaloppet 2012

Premiären är avklarad och den gav mersmak. Jag lämnade Kungsbacka med ett nytt personbästa på 1.32.33 vilket är drygt 10 minuter bättre än förra året och 5 minuter bättre än mitt tidigare personbästa!

Jag hade satt ett stort frågetecken på formen och jag blev därför överraskad över att jag kände mig så pass fräsch under hela loppet. När det är dags för tävling så verkar kroppen vakna till liv även hur det tidigare har känts. Jag ställde mig bra till vid starten för att inte göra misstaget som jag gjorde förra året då jag fick springa om för många löpare redan vid start. Denna gång hamnade jag bland löpare som sprang på ungefär samma tider. Första kilometern öppnade jag upp på 4.19 vilket gav mig blandade känslor. Det var skönt att tiden var så bra då det inte kändes som att det gick så fort, men jag blev även oroad över att starten skulle kunna bli för snabb. Jag hade ju planerat en tid på 4.30 i snitt om jag hade kroppen med mig. Efter 3 kilometer så sänkte jag tempot något och låg runt 4.30 tempo eller strax under och jag hade ett bra flyt i löpningen. När jag började närma mig 7-8km så var jag fortsatt pigg och tryckte på lite extra igen ner mot 4.20 tempo. Väl framme vid vändpunkten så hade resan dittills gått mycket smärtfritt och det va skönt att vända tillbaka och ha halva sträckan gjord. Med fortsatt energi så planerade jag en fartökning under andra halvan men jag avvaktade fortfarande lite. Efter ca 14-15km så var jag nere och nosade på 4.20 tempo igen och jag kände att jag hade bra med ork. Vid 18km passering och med drygt 3km kvar så tänkte jag lägga in sista rejälare fartökningen men eftersom kroppen svarade så bra så gjorde jag den redan vid 17km och det höll hela vägen i mål. Samtliga sista 4km låg under 4.20 och den sista avslutande kilometern var den snabbaste på 3.59(!).

Jag visar återigen på att jag är bra på att disponera mina krafter till att ha ork genom hela loppet. Andra halvan idag var drygt 1min snabbare än första halvan. Den sista fjärdedelen av loppet var snabbast, och den sista kilometern var den snabbaste utav alla. Det är möjligt att jag är för feg till en början, någon gång framöver ska jag prova att öppna riktigt hårt och se vad det kan leda till.

Arrangemanget var väl anordnat och med lagom många löpare så flyter allt på bra före, under och efter loppet. I år var det även maraton-distansen som de valde att lägga med start en timme före halvmaran. Det tycker jag var smart då det blev ännu mer spridning av löpare längs med sträckan. Det var runt 70 deltagare på maratondistansen och många av dem är trogna deltagare i Marathonsällskapet. Flertalet av dem hade gjort massor av maror där en person stack ut mest. Han hade (hör och häpna) gjort över 800 maror (tror inte jag hörde fel)!! För mig låter det helt sjukt men det finns samlare av alla dess slag… 🙂

Vädret var klockrent, det kändes lite kallt till en början med sedan blev det snarare snudd på för varmt. Men jag hade klätt mig relativt lätt och kunde hålla en bra kroppstemperatur. Det var motvind under andra halvan av loppet men det var så pass svag vind att det inte gjorde någon större skillnad. Jag hittade även en del ryggar att lägga mig bakom för att hushålla med resurserna.

Som helhet är jag otroligt nöjd med dagen och det ger mig självförtroende inför stundande utmaningar! Nu är hungern ännu större på att eventuellt springa Lerumsloppet (10km) nästa helg! 😉

 

2 reaktioner på ”Kungsbackaloppet 2012

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *