Mäktigt intervallpass!

Mitt livs bästa träningspass?

Möjligt! Åtminstone topp tre!

Det var en sådan dag där allt stämde och där jag hade ett grymt bra tryck! Kroppen, flåset, känslan i löpningen, allt det stämde och då blir det ett härligt flyt! Det var på förhand ett tufft kvalitetspass så därför är jag extra nöjd att allt stämde just en sådan här dag… 🙂

På Schemat stod 5km snabbdistans följt av 5x1km intervaller. Jag öppnade lite försiktigt men märkte fort att det fanns potential i att bli en riktigt bra dag. Jag ökade tempot för varje kilometer och noterade tiden 18.30, helt i linje med tidsintervallet 18.00-18.45 som jag hade som mål att hamna inom.

Efter fem minuters vila så följdes snabbdistansen utav 5x1km intervaller med ca 75sek vila. Här var målet att ligga på ett tempo något under det snittempo som jag hade under snabbdistansen, och det gick utomordentligt fint. Man blir lätt fartblind när man har kört snabbdistans och sedan en längre vila så jag öppnade väldigt snabbt, men fick sänka tempot i slutet för att inte riskera att tappa i de följande intervallerna. Första intervallen gick slutligen på 3.32 vilket var helt okej! På andra intervallen tryckte jag på ytterligare lite till och landade på 3.27. Tredje gick lite långsammare (3.30) men jag kände mig fortsatt grymt stark! De avslutande två intervallerna slutade på 3.24 och 3.18. Det kändes riktigt gott att kunna avsluta ett sådant tufft pass med en kilometer på 3.18!

Detta var kort sagt ett styrke- och formbesked. Under förra veckan kände jag mig ganska seg, så det kan verkligen svänga snabbt. Det är mycket möjligt att det blir en rekyl på denna urladdning och att resterande passen under veckan blir tuffa, men det bryr jag mig inte om då detta gav mig ett kvitto på mycket god kapacitet när allt stämmer!

Synd att det inte var tävling just denna dag, men jag ska förhoppningvis kunna få till fler sådana här fullträffar framöver. Gärna den 12:e oktober under Göteborgs Marathon! 😉

snabb

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *