Måltider 2013

Jag satte måltider i ett tidigare inlägg som jag ska klara till och med 2016. Jag har nu valt att justera det till 2015 istället, och siktar därmed på att lösa dem under en kommande treårsperiod.

De mål jag då satte upp var enligt följande:

Måltider

Jag har nu brutit ned dessa mål på 2013, 2014 och 2015.

Måltider 2013-2014-2015

Det är väldigt svårt att uppskatta min kapacitet om två-tre år, men så här ser planen ut just nu i alla fall. Under resans gång så får jag modifiera dessa mål utifrån hur det går. Tanken är att dessa mål ska motivera och hjälpa mig till bättre resultat. Om träningen flyter på extremt bra och om jag utvecklas fortare än vad jag hade trott, så kommer jag givetvis att höja målsättningen. Tanken är absolut inte att dessa mål ska bromsa min utveckling. Skulle jag motsatt ha det tufft med skador eller sjukdomar så får jag kanske flytta fram målen något per år. Men min förhoppning är i alla fall att ha löst samtliga mål senast under 2015, men gärna tidigare än så!

Jag har redan nu börjat titta på alternativa tävlingar för att klara av dessa mål. Jag tycker det är kul att planera tävlingssäsongen och förra året så anmälde jag mig till ett flertal tävlingar väldigt tidigt. Denna säsong kommer jag inte att gå tillväga på samma sätt, utan enbart planera in de tävlingar tidigt, som jag ser som årets prioriterade. Det vill säga endast de tävlingar då jag verkligen vill prestera maximalt. Jag kommer att ha ett flertal alternativa lopp som jag troligen kommer att springa, men dessa kommer jag anmäla mig till närmre inpå utefter min fysiska status och form. Målsättningen i dessa lopp kommer jag även att sätta tätt inpå beroende på form och hur träningen ser ut.

Under 2013 är det fortsatt maratondistansen som är den högst prioriterade. Om jag får med mig en bra utveckling där, så kommer även bra resultat på halvmaran och milen att följa efter. Årets första stora mål är Barcelona Marathon den 17:e mars. Årest nästa stora mål är Ölands Marathon den 27 juli. Till hösten blir det troligen ytterligare satsning mot ett sista marathon. När eller var har jag inte bestämt ännu, men jag har funderat på ett flertal alternativ och länder. Det finns ett par höstmaror i Sverige. I övrigt så har jag haft tankar på lopp i Holland, Tyskland och i Polen.

Utöver de två maraton som är inbokade så har jag även bokat Midnattsloppet (10km) i Göteborg. Midnattsloppet är redan inbokat av två skäl, dels eftersom loppet troligen kommer att bli fullbokat, och dels på grund av att jag ska springa det med min sambo och vänner. Detta lopp kommer endast bli ett upplevelselopp så jag kommer inte att ha något personlig mål utöver att hjälpa min sambo så mycket jag bara kan.

De lopp som känns mest aktuella att springa under året är annars följande:

 • Kungsbackaloppet 21,1km (20/4) – Det skulle bli tredje gången gillt. Det ligger väldigt bra till geografiskt för att åka dit med familjen. Det är dessutom en lättsprungen bana där det skulle kunna gå fort om formen är den rätta.
 • Laxaloppet 10km (27/4) – Ett lopp startat 2011 som har haft ett stort antal deltagare. Det går centralt i Halmstad och verkar vara en mycket trevlig bansträckning. Det är ett lopp som också ligger nära geografiskt.
 • Näsetloppet 10,5km (4/5) – Detta är ett lopp som jag tänkte sprungit förra året men då blev det Lerumsloppet istället. Troligen blir det inte både Näsetloppet och Laxaloppet, så det kan tyvärr hända att jag står över Näsetloppet även i år.
 • Stockholm Marathon 42,2km (1/6) – Jag har inte anmält mig till Stockholm och kommer heller inte att göra det. Jag hoppas istället få chansen att springa det som farthållare då jag har Ölands Marathon som stundande mål. Det vore kul att få springa Stockholm tredje året i rad.
 • Varbergsloppet 10km (13/7) – Jag har ännu inte sprungit ett lopp på hemmaplan då Varbergsloppet har krockat med andra utmaningar de senaste två åren. I år ligger Ölands Marathon två veckor bort, så det kanske finns möjlighet att stå på startlinjen i år.
 • Prinsens Minne 21,1km (17/8) – Ett mycket trevligt lopp som jag sprang 2011. Det är inte omöjligt att det blir en start 2013 igen!
 • Kretsloppet i Borås 10km (14/9) – Ytterligare ett lopp som ligger bra till geografiskt men som jag aldrig sprungit. Det är ett populärt lopp som skulle kunna vara sista chansen på året till ett bra resultat på milen.

Det kommer att dyka upp ett flertal andra möjliga lopp med tiden, men detta är några potentiella!

3 reaktioner på ”Måltider 2013

 1. Spännande målsättningar, kul att läsa.
  Lycka till på Öland, härlig semesterö i juli.

  Också funderat lite kring Kretsloppet, bra genomkörare inför Lidingö.

  Min fundering kring en höstmara är Amsterdam 20/10, har aldrig sprungit ett lopp utomlands och vill gärna testa detta under 2012

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *