Hårt jobb!!

Jag har tidigare varit inne på att höja mitt tempo och det är verkligen prio just nu. Jag känner att jag har lunkat färdigt och att det är dags att få fart på benen! Mina tävlingsresultat har varit helt okej men jag behöver ha in bättre fart även i träningen som i sin tur genererar ännu bättre fart på tävling. Bra prestation på träning => förutsättningar för bra prestation på tävling, rätt självklart..

Visst har jag tränat en hel del intervaller men jag tror jag är i behov av ännu fler fartpass, och detta i olika former. Jag ska även försöka höja mitt ”behagliga” tempo som jag ofta hamnar i under medel- och längre distanser. Det ligger nu på 4.50-5.00min per kilometer. Jag skulle önska att det vore ner mot 4.30 på lugnare rundor. Det kommer att ta ett tag att nå dit men om jag löper på tuffare och oftare så hoppas jag att jag ska nå dit tidigare.

Jag läser Alberto Salazars självbiografi och den är mycket inspirerande. Han visste, att om han tränade hårdast och tuffast av alla – så skulle han bli bäst i världen. Han lyckades uppenbarligen.. Den nivån ligger inte jag på, och jag kommer aldrig att kunna pressa mig som honom. Men det är inte under ett parasoll med en paraplydrink på Mallis som jag befinner mig. Det är hårt jobb som gäller och jag hoppas att både kropp och själ ska palla för detta…

Måndagens fartpass följdes under tisdagen upp med en variant av intervaller. Jag sprang 5x2km:s intervaller i ett tempo kring 4.05-4.10 Mellan varje intervall så blev det 1km i lugnt tempo. Det gäller att vara mentalt förberedd på dessa pass men det känns oerhört skönt efteråt! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *