Road to Berlin

Det har alltid känts så länge!

Det har hela tiden varit gott om tid!

Men nu är det varken länge eller gott om tid, det är bara knappt tre veckor kvar…

”Road to Berlin” med målet att springa under 2.40 har hållit på ett bra tag nu. Träningen har mestadels gått väldigt fint, tävlingarna har gått desto sämre!

Jag valde ut ett antal tävlingar som skulle vara träningsförberedande till Berlin. På dem hade jag gärna gjort under 35min på milen och 1.17 på halvmaran för att skapa mig ett lovande utgångsläge inför Berlin. Mina bästa resultat blev 36:18 respektive 1:19:06. INTE enligt plan direkt, och inga tider som stärker mina aktier. Men det ska tilläggas att jag inte är någon snabb löpare. Framförallt 10km har alltid varit min akilleshäl och i förhållande till mina tider på den distansen så brukar jag ha en överkapacitet på maraton. Utgår man från Jönköping Halvmarathon med tiden 1:19:06 så var det dessutom ett krävande lopp där tiden har mer i sig. Jag drar därmed inga förhastade slutsatser av detta och ger inte upp hoppet!

Vad som däremot oroar mig mer och som är ett betydligt större hot är att jag fått skadeproblem i vänster underben. ILLA med så kort tid kvar… 🙁

Symptomen är otäckt likt de skadebekymmer jag hade i vintras. Det är samma ben och den gången smög smärtan sig på vaden utan att direkt kunna härleda den någonstans. Sedan visade det sig vara en inre bristning högt upp på insidan kring vadens muskelfäste. På exakt samma ställe kan jag känna en tryckömhet. Det behöver inte vara samma problem men en hel del tyder på det!

Frågan är hur jag ska angripa situationen?

Jag måste delvis hålla igen för att kunna komma till start, men jag måste också våga chansa för att hålla mig i löpvänligt skick. Förra veckan så tränade jag mest alternativt och långpasset blev en kombination av 90min cykel + 60min löpning.

Denna vecka inleder jag med alternativträning men hoppas kunna köra kvalitetspassen med löpning. Det vore väldigt skönt om även långpasset till helgen kan utgöras av mestadels löpning men det får kommande dagar visa.

Mycket trist och olyckligt att detta ska komma nu. Det positiva är dock att alternativträning åtminstone fungerar även om det inte är optimalt.

Får helt enkelt hoppas på det bästa!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *